ZOWO.NL Index -

Slaap tips en waarom goed slapen zo belangrijk is.

Slaap en rust heeft ieder mens nodig de een meer dan de ander. Hoeveel slaap je nodig hebt is gemiddeld zo 8 uur. Er gaat een gezegde dat ieder uur dat je te weinig slaapt ongeveer het zelfde effect geeft als 2 biertjes. Als je te weinig slaapt wordt je reactie vermogen veel trager je wordt er dus echt sloom van. Je concentratie vermogen neemt ook heel erg af van te weinig slaap en je wordt er chagrijnig van omdat alles sloom gaat en je jezelf niet kunt concentreren. Wat weer hoofdpijn geeft uit frustratie.

Goed slapen is eigenlijk de basis van alles je kunt nog zo gezond eten en sporten als je niet goed slaapt is het niet in balans. Om goed te kunnen functioneren is het dus van belang dat je iedere dag zo 8 uur goed slaapt.

Goed slapen is ook nog een hele kunst. Veel mensen kijken vlak voor het slapen gaan nog tv of zijn nog op de computer of tablet bezig. Maar al die informatie gaat in je hoofd zitten, je gaat dus met een vol hoofd slapen.

Het niet kunnen slapen komt dan ook vaak door te veel informatie wat rond blijft spoken in het hoofd. De opgeslagen informatie veroorzaakt onrust waardoor je niet kunt slapen.

In slaap komen zal daardoor veel moeilijker gaan en waarschijnlijk zal je ook slecht en onrustig slapen door teveel informatie in je hoofd.

Wat ook niet goed is voor het slapen gaan is wit licht van bijvoorbeeld een tv scherm een computer of te fel licht in de ruimte waar je verblijft.

Om goed te slapen en een volle goede nachtrust te hebben kun je het beste een uur voor het slapen gaan geen informatie meer opnemen en in donkere ruimte met weinig licht even heel rustig worden.

Door bijvoorbeeld een heel rustig en ontspannen muziekje op te zetten. Je zult merken als je slaap ritme op orde is je dan vanzelf in slaap zult vallen.

Ook is het belangrijk om veel zon licht op te pakken op de dag zodat je ritme op orde blijft.

Voor de mensen die sporten dit kun je het beste in de ochtend doen in plaats van in de avond. Verplaatst het sporten bijvoorbeeld naar het weekend in de ochtend.

Dat is gelijk een goede motivatie om in het weekend niet te blijven uitslapen. Want uitslapen verstoord het slaap ritme weer.

Gezondheid <

Snel afvallen tips met eenvoudige oefeningen.

Moe en een gezonde opkikker nodig dit is fruit met veel voedingswaarde

Overspannen Stress of Burnout de oplossing Yoga

Natuur techniek en het leven kunnen we nog mens zijn met al die techniek

CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2019 Alle rechten voorbehouden.