ZOWO.NL Index -

Wanneer mosselen eten het mossel seizoen.

Van oudsher gaat het gezegde dat de beste mosselen te krijgen zijn als er een R in de maand zit. In de praktijk houd dat in de koelere maanden. Het mosselseizoen is van augustus tot april. U kunt dan de beste verse mosselen krijgen en eten. Je kunt dus ook wel zeggen dat de mossel een echt najaar winter en voorjaar gerecht is. Mosselen kunt u het best na aankoop koel en luchtig bewaren in de koelkast en voor gebruik goed wassen. Zijn er mosselen die na het wassen nog open zijn gooi deze dan weg. Open mosselen kunnen dood zijn, eet deze dus niet op. Ze noemen zulke mosselen ook wel een slikmossel deze hebben vaak een doffe schelp.

Bewaar na aankoop de mosselen niet te lang. U kunt de mosselen het beste dezelfde dag nog bereiden en opeten dan zijn ze het lekkerst en vers.

Er zijn zowel recepten voor mosselen waar mosselen gebakken worden als gekookte mosselen. Zelf vind ik gekookte mosselen het lekkerst en dan gekookt met bier, soepgroente en wat uien.

Ik wens u alvast een smakelijk eten.

Maaltijden <

Gezond eten eet een gezond tussendoortje als snack vervanging.





Kant en klaar maaltijden steeds beter en gezonder.





Lekker asperge soep met ham maken





Een snelle en gezonde maaltijd maken vis zalm.





CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2019 Alle rechten voorbehouden.