ZOWO.NL Index -

WindowsXP alternatief geen nieuwe pc nodig met deze goedkope oplossing.

Maakt u gebruik van het besturingssysteem WindowsXP dan bent u vast wel op de hoogte dat Windows gestopt is het met het uitbrengen van beveiligingsupdates. Er zijn dus geen Windows updates meer voor Windows xp. Hierdoor loopt u een beveiligingsrisico wat vooral vervelend kan zijn voor uw bank verkeer over het internet. Er zijn zelfs geruchten dat kwaad willende met speciale scanners de computers met Windows XP onderscheppen.

Al met al een niet zo geruststellen gedachten. Maar gelukkig zijn er diverse oplossingen. U kunt Windows 7 kopen in volledige of een upgrade versie de prijs daarvan is zo 150 euro.

Maar of uw huidige computer daarvoor geschikt is dat is maar de vraag. Dan kunt u een hele nieuwe computer kopen. Dan bent u gemiddeld zo 500 euro kwijt. Maar dan heeft u wel de nieuwste versie van Windows 8 en een computer die daarvoor geschikt is.

Maar er is een nog veel betere oplossing en nog goedkoop ook, namelijk helemaal gratis. U kunt op uw huidige computer het besturingssysteem Linux zetten.

Ik zelf heb ook een computer draaien met het besturingssysteem Linux en ik moet zeggen ik ben dik tevreden over Linux. Het werkt heel snel ook met een oude computer het internet is lekker snel en er zijn leuke apps en games gratis te downloaden.

Wat wel een nadeel kan zijn de drivers installeren en vinden voor uw computer. Zoals de videokaart netwerkkaart enz. Bij merk computer loopt het installeren van Linux drivers vaak smetloos.

Maar kan er een driver niet gevonden worden is dat vaak wel een klein probleem. U dient deze driver dan te gaan zoeken op een andere computer via het internet. En dat kan een behoorlijke opgaaf worden.

Maar gelukkig zijn er op internet een tal van goede Linux forums waar je met al deze vragen terecht kunt.

U kunt Linux gewoon installeren op de computer waar al Windows XP opstaat het Linux besturingssysteem wordt dan apart geinstalleerd.

Bij het opstarten kunt u kiezen of u Windows XP of Linux wilt starten.

Ik zou zeggen voor u een nieuwe computer aanschaft met Windows 8 of een upgrade naar Windows 7 koopt. Probeer eens Linux op uw huidige computer. Het pakket is heel klein het neemt bijna geen ruimte in. Draait het lekker dan kunt u er verder mee. Draait het niet dan kunt u altijd nog Windows 7 of Windows 8 kopen.

Het beste kunt u kiezen voor de Linux versie van Ubuntu die gebruik ik zelf ook, en ik heb met installeren geen problemen ondervonden. Wat ik wel eerlijk moet zeggen is dat het Linux pakket er afhalen wel de enige problemen gaf.

Multimedia <

Problemen met Windows 10 afsluiten simpel en snel oplossen

Google Chromecast bouw uw huidige tv om tot smart tv

Een fotoboek maken de gratis online mogelijkheden

Kerstboom idee maak je eigen kerstboom van led lampjes leuke gadget voor de kerstdagen.

CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2019 Alle rechten voorbehouden.