ZOWO.NL Index -

Waarom de miljarden impuls in probleem en kracht wijken geen effect hebben gehad.

Gemeentes hebben van het rijk miljarden gekregen om de wijken die bestempeld waren als zogenoemde vogelaarwijken of kracht probleem wijken een positieve impuls te geven en het voor de bewoners leefbaar te maken. Maar nu blijkt dat deze miljarden weinig effect hebben gehad. Deze wijken zijn wel verbetert maar in dezelfde lijn als gewone normale wijken. Ze laten ondanks de miljarden die geinvesteerd zijn geen extra verbetering zien.

Sterker nog de veiligheid in deze wijken nam juist af. En als er iets is als je prettig wilt wonen is dat je jezelf in je leef omgeving veilig voelt. Het beschikbare geld is vooral geinvesteerd in de sloop en nieuwbouw van woningen.

Op zich is dat natuurlijk goed je sloopt de panden waar de grootste overlast gevers wonen je verplaatst deze naar een andere wijk. Je bouwt nieuw en je hoopt dat daar een netter publiek op afkomt door deze huizen veel duurder te maken in koop en huur. En met de winst die daar uit komt kun je de wijk opknappen.

Maar ten eerste is dit het probleem verplaatsen en ten tweede er kwam een crisis.

Beter zou geweest zijn in deze wijken meer politie beschikbaar stellen, meer sociale dienst verleningen en de mensen een toekomst perspectief te geven door betere scholen meer gratis cursussen en opleidingen werkgelegenheid creƫren en de mensen begeleiden naar een betere toekomst.

Want vaak is het probleem in deze wijken dat de mensen geen motivatie meer hebben door een uitzichtloos toekomst perspectief. Daardoor ontstaat overlast en criminaliteit en andere worden daarin ook gedemotiveerd en het probleem wordt zo steeds groter.

Ik vind het daarom ook jammer dat er eigenlijk te veel is geinvesteerd in woningbouw en te weinig in veiligheid en op sociaal vlak.

Politiek <

Gemeentes in Nederland zeer diep in de schulden.

Economische crisis voorbij in eurozone behalve in Nederland door te grote overheid.

Wachtgeld regeling moet lening worden

CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2019 Alle rechten voorbehouden.