ZOWO.NL Index -

Nog geen groei economie nederland wel de oplossing.

De ene dag is de crisis voorbij de andere dag speelt hij weer op. Nu is bekend geworden dat de economie voorlopig geen groei kan verwachten in Nederland over het jaar 2014. De export krimpt de werkloosheid loopt op en de de koopkracht krimpt. Al met al geen goede vooruitzichten dus voor 2014. Ik denk inderdaad dat het met de economie in Nederland nog niet goed zit en dat de vele goede nieuws berichten de slechte economische nieuws berichten proberen te onderdrukken. Om de koop kracht maar aan de praat te houden en geen neerwaartse stemming te laten ontstaan.

Het is nu toch taak van de overheid om snel met goede maatregelen te komen want de hele economie staat in balans.

Door de koopkracht daling (het minder uitgeven) gaat het slecht met de lokale binnenlandse economie en doordat het slecht gaat met de lokale economie zijn er minder banen en doordat er minder banen zijn gaat de koopkracht achter uit. Zo is de economie in balans.

Zo staat in economisch oogpunt alles in verbinding met elkaar. De een neemt de ander mee omhoog maar ook omlaag. Alles moet dus goed in balans zijn.

Dit is even een simpele opzet maar zo is het wel. Dus taak van de overheid is nu de koopkracht weer op gang te krijgen.

Dit kan de overheid het best doen door bedrijven te helpen. Eventueel met het helpen en stimuleren van bedrijven om hun producten te gaan exporteren in plaats van binnenlands te verkopen.

Zodat kleine bedrijven ook kunnen gaan exporteren naar landen waar nu momenteel wel groei is.

Op deze manier komt er weer een nieuwe groei. Zodat deze kleine bedrijven weer personeel nodig hebben en daardoor er weer een banen groei komt en ook weer een koopkracht stijging. En zo ook de detailhandel weer op gang komt.

Vroeger was Nederland ook heel goed met produceren en exporteren van goederen. Die handels drift zou ik graag weer terug zien.

De overheid verdient deze investeringen dan weer terug met de btw inkomsten.

Dit is even een simpele oplossing hoe de crisis in Nederland simpel opgelost kan worden.


Heeft u nog ideeen om de economie weer aan de gang te krijgen plaats dan een reactie.

Zakelijk <

Goed nieuws voor de economie in Nederland de crisis is aan zijn eind.

De ideale flex werkplek en nog gratis ook.

Vergaderen hoe doe je dat eigenlijk een goede vergadering houden.

Kleine ondernemers verdienen een lintje.

CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2019 Alle rechten voorbehouden.