ZOWO.NL Index -

Vergaderen hoe doe je dat eigenlijk een goede vergadering houden.

Een vergadering kan heel effectief zijn om alles goed te laten verlopen met een team. Zowel voor bedrijven, verenneringen als bij familie zaken. Maar vaak duren vergaderingen te lang brengt het niks is het pure tijdverspilling en is de motivatie ver te zoeken. Hoe dat komt ! Vaak komt het door een slecht voorbereiden vergadering.
Niet alle aanwezigen zijn op de hoogte van de vergader punten, als er uberhaupt al vergader punten zijn. Zijn niet alle aanwezigen echt betrokken bij de punten die besproken worden. Worden er teveel punten op een avond besproken met als gevolg niemand weet meer waar het nou eigenlijk over gaat.


Effectief vergaderen.

Wat is het doel van de vergadering. Zet dat op een groot bord zodat alle aanwezigen weten waar de vergadering om draait. En wijk daar niet van af.

Bepaal vooraf welke punten er besproken moeten worden. En breng alle genodigde ruim van te voren op de hoogte van deze punten. Zodat de genodigde zich kunnen voorbereiden op de vergadering.

Laat een persoon de leiding nemen deze persoon dient zich wel onafhankelijk op te stellen in de vergadering. Bepaal vooraf wie de vergadering gaat leiden.

Stel per vergader punt een tijdsdeadline bijvoorbeeld met een kook wekker. Als je dit niet doet bestaat er de kans dat niet alle punten besproken worden. En dat de vergadering blijft hangen op een moeilijk punt.

Loopt de vergadering vast op een punt, blijf dan niet hangen op dat punt. Maar stel voor om daar op terug te komen.

Laat iemand een verslag maken van de vergadering met de besproken punten en de afspraken die gemaakt zijn. En stuur iedereen nadien een kopie van dit exemplaar. En plan na de vergadering bijvoorbeeld 3 maanden later een evaluatie om te kijken of er al wat van afspraken terecht gekomen is en of de situatie nu verbetert is.


Vergaderingen zijn eigenlijk bedoelt om problemen op te lossen processen te verbeteren en alles beter te laten verlopen en dat met een team te doen. Dat niet alles en iedereen langs elkaar heen loopt dat het een eenheid wordt met een gezamenlijk doel.

Zakelijk <

Nog geen groei economie nederland wel de oplossing.

Goed nieuws voor de economie in Nederland de crisis is aan zijn eind.

De ideale flex werkplek en nog gratis ook.

Kleine ondernemers verdienen een lintje.

CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2019 Alle rechten voorbehouden.