ZOWO.NL Zoeken - Contact

Sport autos die volledig elektrisch en gigantisch snel zijn

Als je net als ik een auto liefhebber bent en je hoort al die berichten over stikstof en milieuzones, dan durf je bijna niet meer te dromen van een super sport auto.

Mijn droom auto was en is nog altijd de Porche 911 targa. Het gevoel om met het dak open rijden in de winter met de stoel verwarming aan lijkt me heerlijk en dan toeren op mooie wegen.Maar goed ik ben eens op zoek gegaan naar alternatieve en mooie supersport autos die volledig 100 procent elektrisch zijn, zodat je over een paar jaar nog wel door de milieu zones mag rijden met deze super sport autos.

En ik moet zeggen de zoek tocht viel niet mee. Maar de volledig elektrische autos die ik gevonden heb hebben wel heel erg indruk wekkende specificaties. En kunnen heel goed mee concurreren met de huidige Ferrari en Lamborghini en zelfs beter.

De keuze sportautos die elektrisch zijn is niet groot maar wel heel goed.

Op nummer 1 de Nio EP9 met maar liefst 1341 pk en van 0 naar 100 in 2.7 seconden een top snelheid van maar liefst 313 km per uur een bereik van ongeveer 400 km op een accu. Een nadeel hij is nou niet echt goedkoop je moet rekenen dat deze auto (er zijn er maar een paar van) ruim boven een miljoen euro kost.

Een ander leuk alternatief is de Porsche Taycan Turbo S met 761 pk 1050 nm koppel vier wiel aangedreven een top van 260 km per uur en hij sprint van 0 naar 100 in 2.8 seconde.

Een Tesla Model S P100D kan natuurlijk ook maar in mijn ogen is de Porsche Taycan Turbo S net even wat meer sport auto.Maar het beste alternatief voor mijn zoektocht voor een vervanging van de Porsche 911 targa dan kom ik toch weer bij Tesla uit en dan de nieuwe Tesla Roadster van de tweede generatie met gigantische specificaties op een volle accu een bereik van maar liefst 1000 km een topsnelheid van 400 km per uur
en een acceleratie van 0 naar 100 in 2.1 seconden en een koppel van schrik niet 10000 nm (helaas is deze op het moment van schrijven nog niet te koop)

Ook de oude tesla roadstar van de eerste generatie is heel leuk en tweedehands te koop vanaf zo 60000 euro. Leuk weetje dit is de eerste tesla geweest hier is het allemaal mee begonnen.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.