ZOWO.NL Zoeken - Contact

Bijtelling berekenen en prive gebruik lease auto wat zijn de regels.

Als u een auto van de zaak rijdt zijn daar regels aan verbonden. Eigenlijk mag u met een lease auto van het bedrijf geen prive handelingen verrichten.Het kan natuurlijk wel maar dan ziet de belastingdienst dat als verkapt loon waarover belasting betaald moet worden.
Maar hoe zit dat nu eigenlijk ?Bijtelling dat dient u werkgever bij in uw loon te verwerken als u ook prive gebruik maakt van uw lease auto van de zaak. Het bedrag gaat dus van uw loon af. Afhankelijk van wat voor auto u rijdt 0% 14% 20% of 25% van de catalogus prijs van de auto.

Als u bijvoorbeeld een lease auto rijdt van 50000 euro en de bijtelling is 25% dan wordt er ongeveer 12500 per jaar bij uw loon gerekend en over die 12500 moet u 42% belasting betalen dan kost u dat zo ongeveer. 5250 euro per jaar. Dat kan dus behoorlijk oplopen.

Het is daarom heel interessant om voor een goedkope zuinige lease auto te kiezen. Want stel dat u nu een lease auto kiest van 15000 euro met 14% bijtelling. Dan wordt er bij uw loon 2100 per jaar gerekend 2100 plus 42% loon belasting dan betaalt u maar 882 euro per jaar extra belasting over het prive gebruik van uw zakelijke bedrijfsauto.

Als u kunt aantonen dat u minder dan 500 kilometer per jaar prive gebruik maakt met uw lease auto dan hoeft u helemaal geen bijtelling te betalen. U moet dan een verklaring indienen dat u minder dan 500 kilometer per jaar prive gebruik maakt van uw bedrijfsauto. Deze verklaring kunt u downloaden op de site van de belastingdienst. U dient dan wel u kilometers te registeren door middel van kilometer registratie. Want u moet uw gereden kilometers kunnen verantwoorden.

Kiest u voor geen prive gebruik zakelijk lease auto. Pas hier dan wel heel erg mee op want als u toch meer dan 500 kilometer per jaar prive kilometer maakt met uw lease auto dan loopt u een risico op een fikse bekeuring te krijgen. En er gaan zelfs verhalen dat er gecontroleerd wordt bij het naar school brengen van de kinderen en dat er parkeer gegevens opgevraagd worden bij winkelcentra.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.