ZOWO.NL Zoeken - Contact

Een fotoboek maken de gratis online mogelijkheden

Leuke en bijzondere momenten vastleggen op foto is natuurlijk leuk maar het delen van deze foto s aan vrienden familie en kennissen is nog veel leuker. Vroeger toen er nog geen digitale camera s waren of smartphones met foto mogelijkheid. Toen moest het film rolletje ontwikkelt worden en kreeg je de foto s uitgeprint terug. Je plakte deze foto s dan in een fotoboek en met verjaardagen liet je het fotoboek rond gaan. Zo kon iedereen op de verjaardag of op het feestje de foto s zien. Dat kan nu nog steeds zo, je kunt je foto s op cd zetten en laten ontwikkelen en in een fotoboek plakken.

Maar dat kan nu in deze tijd natuurlijk veel beter en efficienter en ook veiliger. Want je zou er toch niet aan moeten denken dat bij een inbraak of bij brand al je foto s kwijt zou kunnen raken.Zeker met de komst van een tablet computer zijn er hele goede alternatieve en apps voor het ouderwetse foto album.

U kunt nu online een fotoboek maken zodat iedereen die u daarvoor toestemming geeft uw foto s kan inzien. Eventueel kunt u de foto s op uw vakantie direct toevoegen aan uw online fotoalbum. Zodat u uw belevenissen direct kunt delen met iedereen die u toestemming heeft gegeven om uw fotoboek online te bekijken.

Er zijn trouwens ook hele goede mogelijkheden om een echt fotoboek te laten maken van uw foto s.

Dit is een heel leuk idee om bij voorbeeld als cadeau aan iemand te geven. U upload uw fotos naar het betreffende bedrijf via hun website en deze maakt daar dan een echt fotoboek van. U kunt dan via hun website zelf de opmaak van het fotoboek bepalen er zijn echt hele leuke mogelijkheden voor zo echt fotoboek.

Maar ik ga nu even uit van een gratis online fotoalbum in plaats van een echt fotoboek.

Ik heb voor u een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet om online en gratis een digitaal fotoalbum te maken.Ik adviseer wel om altijd een back-up van uw foto s achter de hand te houden. Want ook als u een online fotoalbum maakt kan er altijd wat mis gaan.Dus altijd een back-up bewaren ook al zet u uw foto s online in een fotoalbum is mijn advies.

De mogelijkheden !

Facebook
Het meest bekende is toch wel uw foto op facebook te plaatsen. U kunt er dan een verhaaltje bij zetten en iedereen in uw kennissen en vrienden groep krijgt dan gelijk een update als u een bericht post. Het voordeel van facebook is dat facebook vrij dekkend is omdat de meeste mensen toch wel gebruik maken van facebook.

Mijnalbum.nl
Is ook een hele goede optie. U kunt zich op mijnalbum gratis registeren en zeer gemakkelijk en snel foto s uploaden. U krijgt dan een online fotoalbum, standaard zijn al je foto s prive zodat vreemde geen toegang hebben tot uw fotoalbum. Je bepaalt dan zelf wie de foto s kunnen bekijken. Er is een mogelijkheid om een backup te maken en je krijgt gratis 2 gigabyte opslag ruimte.

Flickr.com
Het voordeel van Flickr.com is dat je echt mega veel gratis opslag ruimte krijgt. Gratis krijg je 1TB opslag ruimte wat echt heel veel is dat zijn ongeveer 500000 foto s. Ook heeft flickr hele goede apps beschikbaar die erg prettig werken. Ook biedt flickr veel mogelijkheden en opties. Als je niet wilt dat de hele wereld in je fotoalbum kan bladeren kun je het ook afschermen en alleen tonen aan mensen met toestemming.

Goolge Picasa


Ook het bekende Google biedt een dienst voor het maken van een gratis fotoboek. Je krijgt hier iets minder ruimte als bij flickr en mijnalbum namelijk 1 gb gratis. Maar het mooie van Picasa is dat je er ook met een gratis programma direct je foto s mee kunt bewerken. Ook kun je het fotoalbum als een dia uploaden naar bijvoorbeeld youtube. Natuurlijk ook heel leuk om op een verjaardag op een groot tv scherm via een youtube gemonteerd foto album te bekijken. Dat kan dus gemakkelijk met Picasa.

Ik zelf zou kiezen voor flickr dit mede omdat je hier mega veel gratis opslag ruimte krijgt en veel mogelijkheden hebt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer multimedia rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.