ZOWO.NL Zoeken - Contact

Top 10 bordspellen de leukste en beste ooit.

Een avondje leuke bordspelletjes doen met een hapje en een drankje.

Ben je op zoek om iets leuks te gaan doen met vrienden, kennissen, familieleden of wie dan ook. Een bordspel doen met een gezelschap is altijd leuk.In plaats van de hele avond voor de tv hangend op de bank. Kun je ook leuke gezelschapsspellen met ze allen gaan doen.

Organiseer eens een spelletjes avond. Thuis of in de kroeg.

Een gezelschapsspel spelen met een groep of met twee is niet alleen heel leuk maar ook erg gezellig ontspannend en toch spannend maar dan op een leuke manier.

Misschien een tip voor op sinterklaas avond, met kerst of met verjaardagen een bordspelletjes avond organiseren.


Heb je wat inspiratie nodig voor leuke bordspellen. Dit zijn de beste bordspellen ooit gemaakt.
Mijn top 10 leukste bordspellen.

1: Monopoly classic.

Speelduur ongeveer 60 minuten

Aantal speler: Vanaf 2 tot 6 spelers.

Doel van het spel monopoly: Een vastgoed imperium opbouwen en de grootste vastgoed tycoon te worden van het spel. Door slim vastgoed te kopen en verkopen en daardoor de andere spelers failliet te spelen.


2: Risk

Speelduur ongeveer 2 uur.Aantal spelers: Vanaf 2 tot 5 spelers.

Doel van het spel risk: Het veroveren van de wereld door vijandig gebied te bezetten en te veroveren van de andere spelers


3: Catan basisspel

Speelduur ongeveer: 1,5 uur.

Aantal spelers: Vanaf 3-4 spelers

Doel van het spel Catan: Bouw een kolonie op. Drijf handel tussen de andere spelers. Zet een handelsroute op en zorg dat je de sterkste riddermacht in handen hebt om het spel te winnen.
4: Schaken.

Speelduur: ongeveer 3 uur bij wedstrijd schaken.

Aantal spelers: 2

Doel van het schaak spel: De andere schaakspeler schaakmat te zetten. Je hebt een leger van verschillende schaakstukken met verschillende waardes. Waarmee je de koning van de ander moet zien te veroveren en je eigen koning zien te verdedigen.5: Stratego

Speelduur: Gemiddeld zo 30 minuten.

Aantal spelers: 2Doel van het stratego spel: Lijkt op schaken. Je krijgt 41 pionnen met diverse leger rangen zoals een luitenant, spionnen, kapitein, verkenners enz. Je mag iedere keer een stuk zetten en de hoogste rang wint die slag. De speler die met de meeste stukken overblijft wint.6: Scrabble

Speelduur: 1,5 uur.

Aantal spelers: vanaf 2 tot 4

Doel van het bordspel scrabble: Woorden maken op het bord. Hoe langer het woord hoe meer punten je krijgt. Je krijgt steeds 7 letters en daar moet je woorden van maken met de letters die al op het bord liggen.

7: Wie is het; bordspel:

Speelduur ongeveer: 15 minuten

Aantal spelers: 2

Doel van het spel wie is het: In dit spel moet je zo snel mogelijk raden welk plaatje (gezicht) de andere speler heeft. Door bijvoorbeeld te vragen naar haarkleur en of het een man of vrouw is.8: Doolhof

Speelduur: ongeveer een half uur.

Aantal spelers vanaf 2 tot 4 spelers.Doel van het bordspel: De betoverde doolhof. De weg naar de schatten te vinden door het doolhof waarbij telkens de gangen veranderen. Doordat andere spelers steeds op zijn beurt de doolhof kaart in het doolhof steekt. Waardoor de gangen steeds veranderen. Iedere speler heeft een andere opdracht die hij moet vinden . De speler die als eerste al zijn opdrachten gevonden heeft door het veranderde doolhof wint het spel.9: Pandemie

Speelduur: ongeveer 60 minuten

Aantal spelers vanaf 2 tot 4 spelers

Doel van het bordspel Pandemic. De naam zegt het eigenlijk al. De wereld wordt overspoelt met dodelijke ziektes en jij moet in dit spel die epidemieen bestrijden. Door zo goed mogelijk samen te werken met de andere spelers van het spel. De tegenstander in de spel zijn niet je tegenspelers maar het speelbord.

10: Het jachtseizoen bordspel

Speelduur: Ongeveer 30 minuten.

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers.

Het doel van het bordspel Het jachtseizoen. Werk als team samen om een voortvluchtige te vinden. Je jaagt in dit spel op de voortvluchtigen en je moet moet hem binnen 25 beurten weten op te sporen. Je hebt twee teams de jager en de prooi. Je wint het spel door op exact hetzelfde vakje uit te komen als de prooi.

Extra bonus gezelschapsspellen omdat deze ook gewoon heel leuk zijn om te spelen.


11: Mens erger je niet.Een echte klassieker uit 1914 maar nog steeds heel leuk.

Speelduur: Een half uur.

Aantal spelers: vanaf 2 spelers tot maximaal 4 tot 6 spelers.

Doel van het spel mens erger je niet: Om de beurt met de dobbelsteen gooien. Je mag pas beginnen als je 6 hebt gegooid. Daarna mag je met die pion verder. Als je precies op op het vlak van een andere speler komt moet die weer opnieuw beginnen met die pion en mag die pas weer in het spel als hij 6 gooit met de dobbelsteen. En dat kan goed ergerlijk zijn vandaar de naam mens erger je niet. Het doel is alle pioenen in het thuishonk in de speler zijn kleur te krijgen.


12: Levensweg

Speel duur: 1,5 uur.

Aantal spelers: 2 tot maximaal 6Het doel van het levensweg gezelschapsspel: Het doel van dit spel is de levensloop van een mensen leven. De een krijgt een goede baan de andere speler niet, de een wint de lotto de ander krijgt veel kinderen. Wat bepaalt wordt door het rad van fortuin en de juiste weg in te slaan met de juiste keuzes. De speler met het meeste geld aan het einden van zijn levensweg wint het spel.13: Scotland Yard Master - Bordspel

Spelduur: Ga uit van ongeveer een uur.

Aantal spelers: 2 tot 6

Doel van het spel Scotland Yard Master bord spel. Probeer Mister X te vinden en te vangen in centrum van Londen. Een speler kan Mister X zijn en de andere spelers de detectives. Proberen deze speler te vangen. Leuk bordspel met een app voor de smartphone of tablet Daardoor een super spannend en leuk interactief detective bord spel.
Geplaatst op: 29-06-2020 om 16:51:40 door: Zowo Redactie
REACTIES: (1)

Laatste reactie: 3 jaar geleden

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen..
Plaats ook een reactie !


Geplaats door:A217,

Je bent er nog een vergeten. Ganzenbord ook heel leuk . Zeker het proberen eens waard.Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer spelletjes rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.