ZOWO.NL Zoeken - Contact

De bekendste Psychiater ooit Hermann Rorschach

Onlangs stond op de homepage van Google een antimanie. En meestal is dat ter ere van iets en omdat ik wel benieuwd was wat de inhoud van deze animatie in hield ging ik op onderzoek uit. Na wat zoekwerk kwam ik er achter dat het ter ere was van de geboorte dag van Psychiater Hermann Rorschach 129 jaar geleden. Op 8 november 1884 te Zurich - Zwitserland

Zijn bijnaam was ook wel inktvlek dat kwam omdat zijn vader hem al vroeg geleerd had zich creatief te uiten door te tekenen. Wat hij later als techniek gebruikten bij zijn psychische onderzoeken en experimenten.Waarbij hij zijn patienten inktvlekken en tekeningen liet maken om zo hun gevoelens te uiten. Psychiater Hermann Rorschachen analyseerde deze inktvlekken dan en aan de hand daarvan kon hij de patienten psychische hulp geven. Een techniek die vandaag de dag nog steeds toegepast wordt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer opmerkelijk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.