ZOWO.NL Zoeken - Contact

Auto zuinig rijden tips hoe je minder brandstof verbruikt.

Brandstof voor je auto is niet goedkoop tegenwoordig. Gelukkig zijn er momenteel hele zuinige auto s te koop. Met een nieuwe kleine zuinige auto is een verbruik van 1 op 25 heel goed haalbaar. Maar wat nu als u nog een wat oudere auto heeft met iets minder moderne techniek en toch wilt besparen op het brandstof verbruik.

Dan heb ik wat handige tips voor u bedacht waarmee u brandstof kunt besparen en het brandstof verbruik aanzienlijk kan afnemen. Deze brandstof bespaar tips zijn zowel voor diesel benzine als lpg auto sZuinig rijden tip 1
Tank uw brandstof tank niet helemaal vol. Als u bijvoorbeeld 20 liter tankt heeft u ongeveer 20 kilo extra gewicht. Als u uw tank vol tankt tot 60 liter is uw auto 60 kilo zwaarder en een zwaardere auto verbruikt ook weer meer brandstof.

Zuinig rijden tip 2
Probeer met zo min mogelijk toeren te rijden. Hoe meer toeren hoe meer verbruik. Probeer op het juiste moment te schakelen. 50 in zijn 5 of 6 is helemaal niet erg. Probeer alleen niet onder zijn toeren te rijden want dan werkt het averechts. Vaak is het zo dat automobilisten in de bebouwde kom met te veel toeren rijden. Daarom verbruiken de meeste auto s ook meer brandstof in de bebouwde kom. Probeer ook in de stad met zo min mogelijk toeren te rijden door zo snel mogelijk op te schakelen.


Zuinig rijden tip 3
Laat uw motor niet warm draaien. Ga gelijk rijden en zeker in het begin vroeg op schakelen. Als uw motor koud is heeft hij nog niet het optimale vermogen en afstelling. Laat hem rustig warm worden door hem nog niet te veel te belasten door minimaal gas te geven en vroeg op te schakelen.

Zuinig rijden tip 4


Zet uw motor uit als u in de file staat of ergens anders op wacht. Is tevens ook veel beter voor het milieu.

Zuinig rijden tip 5
Rijden met de ramen open kost ook extra brandstof doordat de luchtweerstand dan iets minder optimaal is. Maar een airco kost ook extra brandstof zo 5 procent. Het beste kunt u in de bebouwde kom uw ramen open zetten en buiten de bebouwde kom en op de snelweg uw ramen dicht houden en de airco aan zetten.

Zuinig rijden tip 6
Probeer zoveel mogelijk een constanten snelheid aan te houden door bijvoorbeeld uw cruisecontrol te gebruiken.

Zuinig rijden tip 7
Gebruik uw gaspedaal zo minimaal als kan. Trek langzaam op en probeer zo min mogelijk te remmen door in te spelen op de verkeerssituatie. Als u ziet dat het stoplicht op rood staat kunt u uw gas dosering al gaan verminderen. Laat uw auto dan uitrijden rollen eventueel kunt u uw auto dan in zijn vrij zetten. U hoeft ook minder te remmen als u de afstand van uw voorganger vergroot. U bouwt dan een ruimte buffer op.

Zuinig rijden tip 8
Koop een navigatie systeem als u deze nog niet heeft. Met een navigatie systeem rijdt u in een keer goed naar uw bestemming. Scheelt weer kilometers. Want als u verkeerd rijdt moet u om rijden en dat kost weer brandstof.

Zuinig rijden tip 9


Controleer een keer per maand even uw banden spanning. Rijden met een te lagen banden druk kost extra brandstof. Meestal kunt u op het klepje van de brandstof tank zien op welke druk uw banden moeten staan.

Ik hoop dat uw wat heeft aan deze brandstof bespaar tips. Heeft u zelf nog tips om energie zuinig te rijden ? Deel deze tip dan en plaats dan een reactie. En is uw auto binnen kort aan vervanging toe. Dan zou ik voor de meest zuinige auto gaan. Het rijdt toch wel wat lekkerder als u weet dat hij lekker zuinig en goedkoop rijdt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.