-

ZOWO.NL Zoeken - Contact

-

Hoe kun je het beste een aanhanger of caravan beladen.

Er is niks vervelender dan een aanhangwagen of caravan achter de auto die verkeerd geladen is. Hij gaat dan namelijk slingeren en je moet hem dan contant met sturen corrigeren. Maar wat is nu de juiste manier om een caravan of aanhangwagen te beladen. Leg de zware spullen bij de as of beter iets voor de as. Laad de aanhangwagen zo dat er 60% van het gewicht voor de as zit en 40 % achter de as. Let er ook op dat u het gewicht juist verdeelt over links en rechts.

Laat uw aanhangwagen of caravan nooit te zwaar. Als u geen rijbewijscategorie BE heeft mag het totaal gewicht van uw aanhanger maar 750 kilo zijn en dit is minder dan u denkt, daar zit u zo aan. De bekeuringen voor het te zwaar beladen zijn niet mis en erger nog u kunt vaak een deel van uw lading achter laten omdat u niet verder mag rijden.

Rijdt het eerste stukje even rustig de lading kan zich dan even gaan zetten de kieren worden dan opgevuld. En stop even na de eerste paar kilometer om uw lading te controleren zit alles nog goed vast.

Denk even even aan het netje over uw lading deze zijn niet zo duur en zijn verplicht als u een open aanhangwagen heeft.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
-


REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.


Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Hoe kunt u uw tweedehands auto verkopen
Is goedkoop tanken in het buitenland de moeite een berekening.
Tips voor het maken van een proefrit bij een auto.
Auto huren in het land van uw vakantie tips.
Auto zuinig rijden tips hoe je minder brandstof verbruikt.
Meer auto rubrieken.
Auto algmeen.
Elektrische-sportautos
WassenCONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2023 Alle rechten voorbehouden.

cc