ZOWO.NL Zoeken - Contact

Auto huren in het land van uw vakantie tips.

Als u op vakantie gaat met het vliegtuig. Kunt u natuurlijk heel de vakantie op uw accommodatie blijven of u laten vervoeren met een taxi of het openbaar vervoer. Maar u kunt natuurlijk ook een auto huren in het land waar u verblijft. Op ieder groot vliegveld zijn ook auto verhuur bedrijven gevestigd waar u gemakkelijk een auto kunt huren. U bent dan mobiel tijdens u vakantie en u kunt dan het land intrekken om te toeren en alles van het land te zien op uw eigen houtje.

Let wel op want in ieder land gelden andere verkeersregels. En binnen de EU kunt u met uw huidige Nederlandse rijbewijs rijden maar buiten de EU heeft u vaak een internationaal rijbewijs nodig dit is bij de ANWB aan te vragen.Huur een wat grotere auto met airco en als het kan een automaat. In ieder land zijn de verkeersregels anders en met een automaat heeft u wat meer capaciteit over om op het verkeer en de regels te letten.

Ook is een wat grotere auto prettig als u van plan bent langere ritten te gaan maken met meerdere personen in de auto. Het zit voor u en uw passagiers wel wat aangenamer.


U kunt op internet auto verhuur aanbieders vergelijken. Voor de beste prijs kwaliteit verhouding. Ik zou zeker verschillende aanbieders vergelijken want er zijn bij het huren van een auto heel vaak verborgen kosten.

Het beste kunt u voor een auto verhuur bedrijf kiezen die ook in Nederland of Belgie een vestiging heeft. U kunt dan met een Nederlands sprekend persoon de reservering in het land van bestemming doen. U hoeft dan de auto alleen nog maar op te halen. U kunt het ook via uw reis reisburo regelen.

Dit is ideaal want vaak is uw concentratie na een lange reis niet meer optimaal en in het hoog seizoen is het bij autoverhuur bedrijven vaak heel druk en chaotisch.Let er op dat als u de auto gaat halen u alle papieren die u nodig heeft zoals het reservering bewijs of nummer uw legitimatie en uw creditcard bij u heeft. U zult niet de eerste zijn die dit vergeet.

Als u de auto opgaat halen kijk dan voor dat u er mee weg rijdt of de auto al schade of mankementen heeft, en geef dit aan bij de verhuurder van de auto. Anders kan het zijn dat u bij het weer inleveren van de auto opdraait voor deze schade.

Let er op wie mag er in de auto rijden bij sommige verhuur bedrijven mag alleen de aanvrager met de auto rijden. En hoe is de auto verzekerd vaak bezuinigen mensen op de verzekering en dat gaat altijd goed tot het een keer fout gaat. Dus heel belangrijk de verzekering goed in de gaten houden.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer uitjes rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.