ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tips om beste en goedkoopste auto verzekering te krijgen.

Wist u dat de meeste automobilisten voor hun autoverzekering te veel premie betalen bij hun verzekeringsmaatschappij. U kunt op het verzekeren van uw auto behoorlijk besparen. Zo zijn er mensen die hun oude auto die misschien nog maar 1500 euro waard is nog steeds allrisk verzekerd hebben. Indien u schade dan meer is als 1500 euro, dan is uw auto totaal loss.

U krijgt dan van de verzekering dus maar 1500 euro. In dit geval is een allrisk verzekering onverstandig en weggegooid geld.Ik adviseer iedereen om de verzekering aan te passen aan de dag waarde van zijn auto, en dit zeker eens per jaar even na te lopen en te kijken of bij andere verzekeringsmaatschappijen het niet goedkoper kan, en of u alle extra verzekeringen op uw auto nog wel nodig heeft.

Elke auto die op de openbare weg komt moet in Nederland minimaal WA verzekerd zijn. Dus u bent verplicht uw auto te verzekeren anders bent u strafbaar en bij een ongeluk draait u dan zelf op voor de kosten.

Het beste kunt u kiezen voor de juiste prijs kwaliteit verzekering die het beste bij uw auto en uw situatie past. En bij een verzekeringsmaatschappij die niet op het punt staat failliet te gaan.

De beste bespaar tip is simpel rij gewoon zo lang mogelijk schade vrij. Hoe langer u aantoonbaar schade vrij rijdt hoe meer korting u krijgt op uw auto verzekeringspremie. Als je schade veroorzaakt ga je (afhankelijk bij wie je verzekert bent) behoorlijk achteruit op uw premie en korting.

Als je verandert van verzekering kun je je opgebouwde schade vrijen jaren gewoon meenemen naar de andere verzekering maatschappij. Voorwaarden is dan wel dat je de auto verzekerd is en was op je eigen naam.

Als u wilt besparen op een auto verzekering is het bij aanschaf van de auto ook handig hier op te letten. Want een goedkope lichte auto met een kleine motor is veel goedkoper om te verzekeren dan een dure auto die heel hard kan.
Er zijn diverse type auto verzekeringen zoals

Allrisk Volledige casco: Deze verzekering vergoed alle schade ook de schade aan uw eigen auto zelfs als u het ongeluk veroorzaakt heeft. Deze verzekering is van toepassing op dure autos en nieuwe autos tot zo 3 jaar oud.

WA plus beperkte casco: Hieronder vallen meestal diefstal en inbraak schade , schade door storm hagel en water , brandschade , schade door wild en los lopende dieren , en ruit schade. Deze verzekering is van toepassing op auto van 3 tot 8 jaar oud.

WA – wettelijk verplicht: Deze verzekeringsvorm vergoed de schade die u toebrengt aan andere voertuigen en personen. Deze verzekering is van toepassing op auto ouder dan 8 jaar.


Heeft u een extra inzittende verzekering nodig ?

Vaak zijn de inzittende bij een standaard WA verzekering ook mee verzekerd. Wel is het zo als je een extra inzittende verzekering hebt je direct uitgekeerd krijgt bij letsel schade en er niet eerst over de schuld vraag gediscussieerd dient te worden.Op internet zijn een hele boel goede auto verzekering vergelijk websites. Hier kun je een pakket samen stellen wat het best bij u past. En tevens kunt u op deze vergelijkings website de verzekering direct afsluiten en zo kun je vaak direct verzekerd de weg op met je auto.

Wel belangrijk is dat je een vergelijk website kiest die onafhankelijk is, en kijk bij meerdere vergelijkingssite omdat de resultaten wel eens kunnen verschillen.

En als u wilt overstappen let er dan wel op bij het opzeggen van uw oude autoverzekering dat de datum overeenkomt met de datum wanneer de nieuwe auto verzekering ingaat. Zodat u niet onverzekerd rond rijdt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.