ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tips voor het maken van een proefrit bij een auto.

Een nieuwe of gebruikte auto kopen is een hele investering dus daarom is het belangrijk dat u een aankoop doet waar u vele jaren plezier van kunt beleven. Bij het aankopen van een auto moet u zich altijd goed voorbereiden wat zijn de wensen waar moet de auto aan voldoen en wat is het budget.

U kunt beter wat langer zoeken naar een auto die echt bij u past en goed is dan een auto kopen waar van alles aan mankeert en niet aan de wensen voldoet.Neem dus echt de tijd voor het kopen van een auto. Vraag diverse offertes en vergelijk deze thuis op uw gemak.

Vraag altijd of u met de desbetreffende auto een test rit mag maken. Zo kunt u het rij gedrag goed aanvoelen want een auto kan er nog zo mooi uitzien als hij voor u niet lekker rijdt of aanvoelt dan is dat zonde.

Als een een proefrit gaat maken is het gebruikelijk dat de verkoper een kopietje maakt van uw legitimatie bewijs meestal het rijbewijs en dat u een proefritformulier invult.


Met een andere auto rijden is altijd een beetje eng en heeft enige gewenning nodig. Verken de auto daarom eerst ga er in zitten en kom even tijd rust wen er even aan voor dat uw weg rijdt. Het is belangrijk dat u niet op uw zenuwen een proef rit gaat maken want dan kunt u dingen over het hoofd zien.

Ga bij het maken van de testrit op diverse wegen rijden zoals de snelweg en let er dan op dat bij wat hogere snelheden het stuur niet begint te trillen. Rij ook over wegen met een wat slechter weg dek en hoe reageren de veren en schokdempers dan.Maak ook een lichte nood stop op een verlaten stuk weg hoe reageren de remmen en blijft de auto netjes recht. Let er tevens op dat de auto op een rechte weg ook recht blijft.

Geef ook eens flink gas (let wel op uw snelheid) trek bij een stop licht hard weg houd de motor in reageert de motor naar wens.

Als de motor warm is kijk dan ook even hou hij stationair loopt en kijk gelijk even of er blauwe rook uit de uitlaat komt

Neem flink wat bochten hoe reageert de auto in de bochten.

Bij een gebruikte auto moet u er verder ook op letten of de auto geen roest plekken heeft en of de auto geen verborgen schades heeft. Klop zachtjes tegen de auto zo kunt u horen of er plamuur op de auto zit.

Als u de kilometerstand niet vertrouwd kunt u dat meestal wel aan de slijtage zien zoals het stuur pook van de versnelling en pedalen. Zijn die helemaal glad dan is het een auto met een hoge kilometer stand.

Kijk ook even onder de auto matten is het daar droog.
Bent u helemaal tevreden kijk dan of u er met de verkoper uit komt over de prijs en hoe het zit met de garantie.

En bij een duurdere auto adviseer ik altijd om de auto door de ANBW te laten keuren en testen dan weet u zeker wat u koopt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.