ZOWO.NL Zoeken - Contact

Vogelpoep verwijderen van je auto goede tips

Vogelpoep zonder krassen van je auto verwijderen. Het beste is om zo snel mogelijk de vogelpoep van je auto te verwijderen. Dit kun je het beste doen door een hele natte doek op de vogel poep de leggen.Deze natte doek een tijdje te laten liggen, zodat de poep zacht wordt en daarna dan heel voorzichtig de vogelpoep van je auto af te deppen.

Vogelpoep op je auto is niet alleen een heel vies gezicht het is ook nog eens heel slecht voor je autolak, vooral als je een auto hebt met metallic lak.

Want als je de vogelpoep te lang op je auto laat zitten en de auto ook nog eens in de zon staat dan brand de vogel poep in je lak. Dit komt omdat er een soort van zuur in de vogelpoep zit wat je auto lak aantast.Dus kunst is om de poep zo snel mogelijk van je auto lak te verwijderen.

Tip 1: Zorg dat je altijd een keukenrol of andere schone doeken in de auto hebt liggen, met een flesje water en kijk altijd bij het gebruik van de auto even of er een vogel flats op zit. Maak dan een keukenrol papiertje goed nat en plaats het natte keukenrol papiertje op de plek waar de vogel poep zit (gebruik veel water) en dep het er voorzichtig af als de poep nog zacht is.

Tip 2: Is de poep al hard geworden. Maak dan een paar keukenrol papiertjes goed nat en leg ze op de plek waar de poep zit en laat de natte keukenrol papiertjes daar even liggen, tot de poep zacht en week wordt en dep de vogel poep er daarna voorzichtig af. Herhaal dit proces tot de vogelpoep er helemaal af is.

Tip 3: Was je auto regelmatig met een auto wax. Een auto die goed in de autowax zit is minder vat baar voor de zuren van de vogelpoep en je haalt de vogelpoep er ook gemakkelijker van af. Als de auto een mooie wax laag bevat.

Tip 4: Heb je na het verwijderen van de vogelpoep nog een plek op je autolak. Dat komt omdat daar de lak aangetast is door het zuur van de vogelpoep. In combinatie met temperatuursverschillen zet de autolak uit en krimpt weer en door dat zuur van de vogelpoep is daar de lak aangetast. (daarom is het van essentieel belang om zo snel mogelijk de vogelpoep van je auto te verwijderen vooral van de motorkap en het dak.) Mijn eigen ervaring is dat dit wel weer wat weg trekt. In de loop van de tijd zal deze plek wel weer wat bij trekken. Probeer er niet te veel aan te prutsen want dan maak je het er meestal erger van.

Tip 5: Heb je geen geduld of erger je jezelf aan de achtergebleven lak beschadiging na het verwijderen van de vogelpoep. (het kan licht weg trekken in de loop van de tijd na diverse auto was beurten). Maar gebeurt dat niet of duurt het te lang, dan kunt u eens naar een professionele auto poetser gaan, die hebben vaak wel de middelen en kennis om de lak weer netjes te krijgen.


Geplaatst op: 08-05-2020 om 11:58:17 door: Zowo Redactie
REACTIES: (1)

Laatste reactie: 4 jaar geleden

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen..
Plaats ook een reactie !


Geplaats door:A213,

Was ook goed je handen na het verwijderen van de vogelpoep . Want in vogel ontlasting zitten heel veel bacterien en schimmels . Die schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn.Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.