ZOWO.NL Zoeken - Contact

Rsi klachten muisarm symptomen en oefeningen ter voorkoming

Rsi is een aandoening veroorzaakt door een te langdurig zelfde verkeerde werkhouding met steeds herhaalde bewegingen. Rsi kan in elk beroep voorkomen. Een veel voorkomende klacht bij mensen die de hele dag achter de computer werken is een muisarm. Veel mensen die de hele dag achter de computer werken kunnen te maken krijgen met lichamelijke klachten die thuis horen bij een muisarm. Veroorzaakt door te weinig afwisseling in de bewegingen en een verkeerde werkhouding. De meeste mensen zitten dan ook verkeerd achter hun bureau.
De symptomen kunnen zijn klachten aan hand arm pols nek schouders en zelfs rug klachten veroorzaakt door een teveel aan telkens weer herhaalde bewegingen in een zelfde positie.

Zo kunt u met een rsi muisarm last krijgen van de volgende symptomen.

Tintelde vingers
Minder kracht in arm en hand
Een zeurende pijn.
Krampen aan arm hand en vingers
Koude titelende vingers
Geen controle meer over de kracht in je hand.

Er zijn zelfs gevallen bekend waarvan mensen niet eens meer hun koffie beker konden pakken of niet meer hun tanden konden poetsen. Als u het zelf zo ver laat komen kunt u er op rekenen dat u daarna veel tijd kwijt bent aan revalidatie.Daarom moet u met erge rsi klachten altijd even contact openen met uw huisarts om die er even naar te laten kijken.

Veel klachten van een muis arm kunnen simpel voorkomen worden door je beeldscherm op de goede hoogte te zetten een goede muis aan te schaffen een goed toetsenbord en een goed bureau te kopen die in hoogte verstelbaar is in combinatie met een goede bureau stoel.

Het belangrijkste om RSI klachten te voorkomen is om gewoon ieder kwartier even op te staan even de nek handen en armen polsen wat te bewegen. Er zijn ook speciale rsi powerballen te koop. Een powerball is speciaal ontworpen om de rsi klachten tegen te gaan en om je spieren in de polsen en handen op een goede manier te gebruiken.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.