ZOWO.NL Zoeken - Contact

Internet verslaving wat zijn de symptomen en tips

U kunt aan vele dingen verslaafd raken dus ook aan het internet. Het begint met een gewoonte om even uw e-mail het laatste nieuws te kijken en even alle sociaal media berichten door te nemen en daar ook weer op te reageren. Maar eigenlijk begint met die gewoonte de internetverslaving al. Omdat het een gewoonte is geworden.
Een probleem wordt het echt als je niet meer zonder kunt. Je het benauwd krijgt als je even niet op internet kan. En of dat nu achter de computer tablet of smartphone is maakt niet uit.Mensen die een extra risico lopen op een internetverslaving zijn mensen die niet lekker in hun vel zitten die problemen hebben of andere psychische klachten hebben.

En eigenlijk wordt het probleem achter de computer alleen maar groter. Want op een gegeven moment neemt de computer iemands leven in. Alles draait dan alleen nog maar om de data die te vinden is op het internet en dat is onbeperkt.

Als u merkt dat u ook ontwenningsverschijnselen krijgt als u even niet achter de computer tablet of smartphone zit. Dan loopt u een risico op een internetverslaving.

De oplossingen en behandeling tegen een internetverslaving. In het begin studium kunt u zich nog redden met zelfhulp.

Probeer uw tijd achter de computer tablet of smartphone terug te brengen naar bijvoorbeeld maximaal 1,5 uur per dag. Let er op dat het ook echt 1,5 uur is. Want achter de computer is een uur zo voorbij.

Werkt u voor uw werk ook op internet of achter de computer dan tel ik die uren even niet mee. Het gaat echt om 1,5 uur prive gebruik.Probeer 1 dag in de week bijvoorbeeld op zondag even een hele dag geen computer tablet of smartphone te gebruiken.

Als u de drang voelt om toch even te gaan internetten niet doen hoor even doorzetten. Zo kunt u uw internetverslaving langzaam gaan afbouwen tot de gewoonte doorbroken is.

Als het u echt niet lukt dan moet u professionele hulp gaan zoeken bij een afkickkliniek voor verslaafden. Want bij iedere verslaving is het zo u heeft het dan niet meer zelf in de hand. Het gaat een eigen leven leiden en slokt al je tijd en energie op.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.