ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tips goed omgaan met woede irritatie en ergernis

Hoe ga je om met woede irritatie en dingen waar je jezelf aan ergert. Vaak komen deze dingen samen doordat je jezelf ergert en irriteert komt ook de woede uitbarsting. Daarom is het heel belangrijk dat je leert omgaan met irritatie en woede uitbarstingen. Overal komen ergernissen voor op de werkvloer in de trein in een relatie op vakantie overal zijn gevoelige prikkels die je kunnen irriteren.

Kunst is om er goed mee om te kunnen gaan. Iedereen reageert er anders op maar met een stukje goede zelf discipline en training kom je al een heel stuk veder.Probeer voor de woede uitbarsting op komt zetten de situatie waar je jezelf aan ergert en aan irriteert te accepteren. Dat klinkt raar maar als je accepteert dat het niet altijd kan zijn zoals je wenst ben je al een stap verder.

Focus jezelf niet op de ergernis en irritatie maar op een leuke gedachten de vakantie bijvoorbeeld. Soms zijn ergernissen en irritaties heel overheersend en luidruchtig maar probeer dan afleiding te zoeken zodat je jezelf kunt focussen op iets anders. Want hoe meer je jezelf gaat focussen op de situatie waar je jezelf aan ergert en irriteert hoe erger het voor jezelf woord en hoe meer woede je opbouwt.

Maak jezelf even los van de situatie waar je jezelf aan ergert of irriteert. Loop bijvoorbeeld even een blokje om al is het midden in de nacht of loop een paar rondjes door het huis. Maar probeer niet te blokkeren.

Schrijf de ergernissen irritaties en woede van je af. Schrijf alles op wat je irriteert het kan een hele opluchting zijn en je kunt op een andere dag als je weer rustig bent even kijken hoe je die opgeschreven punten eventueel op kunt lossen.

Bij ergernis in een relatie , probeer dan om takt vol er over te praten. Doe dat niet als je al geirriteert bent maar op een goed en rustig moment. Vaak is de ander zich niet eens bewust van de punten waar jij je aan ergert.

Als je heel veel en vaak last hebt van woede uitbarstingen is het misschien verstandig om op woede therapie te gaan om je agressie te kunnen beheersen voordat het echt een keer uit de hand loopt en voorkomen is beter dan genezen. Zo leer je goed omgaan met woede en agressie.
Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.