ZOWO.NL Zoeken - Contact

5 tips om met een slechte en boze baas om te gaan.

Je kunt het op je werk treffen of niet een goede of slechte baas. Ben je opgescheept met een slechte baas. Troost je dan je bent niet de enigste. Een slechte baas kan je werk tot een hel maken en je totaal demotiveren. Maar gelukkig zijn mogelijkheden en tips zodat u toch goed met een slechte baas om kunt gaan en het werk weer leuk gaat vinden.
Tip 1: Kijk onpartijdig naar je eigen werk en inspanning en laat je daarin niet beïnvloeden door de slechte opmerkingen en rot humeur van je baas.

Tip 2: Ga niet tegen je baas in en praat met je baas mee, geef hem zo af en toe een een complimentje. Dat kan soms goed lastig zijn. Maar als je tegen je baas in gaat is de kans groot dat je baas in de verdediging gaat en aanvallend gedrag gaat vertonen.

Tip 3: Laat je niet gek maken doe wat je moet doen en trek je niet te veel aan van de slechte rot opmerkingen van je baas. Tel even tot 10 en denk bij jezelf hij zal wel met zijn verkeerde been uit bed gestapt zijn of die zal wel overspannen zijn. Trek het je persoonlijk niet aan en maak er gewoon voor jezelf het beste van.

Tip 4: Focus je op je doel. Je werk en je eigen carrière binnen het bedrijf of elders. Vaag bij het doen van je werk alles om je heen weg en focus je volledig op je werk. Laat je door niemand weerhouden om je werk goed te doen ook de rot opmerkingen van je baas niet. Denk aan je eigen carrière en niet de carrière van je baas.

Tip 5: Is het echt niet meer te dragen en botst het iedere dag met u en uw baas kijk dan naar de mogelijkheden en vacatures bij een andere afdeling of ander bedrijf. Vaak is het gevoel dat er ook andere mogelijkheden zijn al genoeg om de druk er een beetje af te halen en voel je jezelf niet zo in het nauw gedreven door je baas.

Heeft u nog tips om met een baas met een slecht humeur om te gaan laat het dan weten.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.