ZOWO.NL Zoeken - Contact

Datum wanneer de Wintertijd of Zomertijd ingaat met uitleg.

Bij de wintertijd gaat de klok terug. Om 3 uur in de nacht gaat de klok een uur terug naar 2 uur. Bij de zomer tijd gaat de klok vooruit. Om 2 in de nacht gaat de klok een uur vooruit naar 3 uur in de nacht. Ezelsbruggetje: De klok gaat in het VOORjaar naar voren en in de herfst naar achteren.

De wintertijd gaat altijd in bij het laatste weekend van oktober van zaterdag op zondag. De klok gaat dan een uur terug en geldt de echte tijd weer.En de zomer tijd gaat altijd in bij het laatste weekend van maart van zaterdag op zondag. De klok gaat dan een uur vooruit.

Bij de wintertijd krijg je dus voor je gevoel een uur extra bij de dag. Bij de zomer tijd gaat er voor je gevoel juist een uur af.


Wat is de echte tijd ? De wintertijd is de echte tijd.

De zomertijd is ingesteld anders zou het in de zomer in ochtend al om 3 uur licht zijn en zou het in de zomer ook eerder weer donker worden. En om nog wat aan de dag te hebben begint de dag een uurtje later in de zomer. Het is bij de zomertijd dus een uurtje opgeschoven.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (1)

Laatste reactie: 4 jaar geleden

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen..
Plaats ook een reactie !


Geplaats door:A90,

Van mij mogen ze de zomertijd afschaffen en de wintertijd aanhouden.Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer milieu rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.