ZOWO.NL Zoeken - Contact

Computer beveiligingsplan voorkomen is beter dan genezen.

Onlangs heeft Microsoft gewaarschuwd voor een beveiligingslek in Internet Explorer. Dat kan betekenen dat kwaad willende via uw internet browser in uw pc kunnen komen. Gelukkig heeft Microsoft een patch uitgebracht welke het lek dicht. Maar toch het zet je wel even aan het denken. Want wat als ik een virus oploop wat mijn harde schijf onbruikbaar maakt en zo alle gegevens als verloren beschouwd kunnen worden. Dus toen dacht ik wat kan ik doen om dit rampen scenario zo veel mogelijk te voorkomen.

U kunt het beste uw documenten en gegevens op een aparte partitie zetten en zo scheiden van uw systeem.Mocht uw systeem crashen dan kunt u deze herstellen met behoud van uw gegevens want die staan immers op een andere partitie.Maak altijd en met regelmaat een goede backup van uw gegevens.

Installeer altijd een virus scanner deze hoeft u niet te kopen want er zijn een hele boel goede gratis virus scanners. Zelf gebruik ik microsoft security essentials en ben daar zeer tevreden over.

Voer dagelijks een update uit voor de virus scanner zodat u altijd beschermt bent tegen de laatste virussen. Vaak kunt u dit zo instellen dat dit proces automatisch gaat.

Scan regelmatig al uw partities en harde schijven compleet.

Veel mensen zetten hun automatische updates uit. Best begrijpelijk want er is niks vervelender dat Windows tijdens het werken een update wil gaan doen. Waar het ook nog noodzakelijk is dat de computer opnieuw gestart wordt. Maar als u de automatische updates uitgeschakeld vergeet dan niet toch een keer per week handmatig de updates te installeren.

De firewall van Windows biedt goede bescherming maar er zijn beteren zelf gebruik ik de online amore firewall deze is gratis en biedt zeer goede bescherming. Als u een andere firewall installeert vergeet dan niet de windows firewall uit te schakelen.Vergeet ook niet om een backup van uw emails te maken.

Eigenlijk moet u het zo zien stel dat uw computer gestolen wordt of kapot gaat wat heeft u dan echt nodig en wilt u bewaren wat op uw computer staat. Breng deze gegevens in kaart en maak daar zeer regelmatig een backup van. Beter een backup te veel als al uw gegevens kwijt.

Wat tegenwoordig ook echt een oplossing is om uw gegevens in de cloud op te slaan zoals bijvoorbeeld mega en dropbox u slaat dan gewoon uw gegevens op een cloudserver op.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer multimedia rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.