ZOWO.NL Zoeken - Contact

Verbruik minder stroom met de computer slimme bespaar tips

Bespaar stroom op het computer verbruik. U kunt stroom besparen door middel van een SSD schijf, een led monitor, goede energie bespaar instellingen. Koppel externe apparaten los en zet ze uit en schakel de computer volledig uit.

Computers gebruiken we allemaal en zijn zelfs onmisbaar. We kunnen niet zonder. Helaas verbruiken computers ook heel veel elektriciteit, wat niet alleen de energierekening verhoogt, maar ook een impact heeft op het milieu.

Gelukkig zijn er tal van manieren waarop je stroom kunt besparen met je computer zonder in te leveren op prestaties.In dit blogbericht delen we tien slimme tips om je energieverbruik drastisch te verminderen.


Tip 1: Kies een energiezuinige computer: Als je op het punt staat een nieuwe computer aan te schaffen, overweeg dan een energiezuinig model. Laptops verbruiken doorgaans minder energie dan desktopcomputers, en er zijn zelfs speciale energiezuinige desktops beschikbaar. Kijk naar het energielabel om te beoordelen hoe efficiënt een apparaat is.


Tip 2: Gebruik de energiebesparingsinstellingen van je besturingssysteem: Zowel Windows als MacOS hebben energiebesparingsinstellingen waarmee je de computer in de slaapstand kunt zetten wanneer deze niet actief is. Pas deze instellingen aan zodat je computer automatisch uitschakelt of in de slaapstand gaat wanneer deze niet wordt gebruikt.

Tip 3: Schakel de schermhelderheid omlaag: Het verlagen van de helderheid van je beeldscherm is een eenvoudige manier om energie te besparen. Moderne beeldschermen zijn vaak zeer helder, en je zult waarschijnlijk geen volledige helderheid nodig hebben voor dagelijkse taken.

Tip 4: Gebruik een energie efficiënte monitor: Monitoren gebruiken vaak het meeste aan stroom. Dus als je een desktopcomputer gebruikt, overweeg dan de aanschaf van een energiezuinige monitor. LED- en OLED-monitoren zijn doorgaans energiezuiniger dan oudere CRT- of LCD-modellen.Tip 5: Sluit ongebruikte randapparatuur: Apparaten zoals printers, scanners en externe harde schijven verbruiken elektriciteit, zelfs wanneer ze niet actief zijn. Zorg ervoor dat je ze uitschakelt of loskoppelt wanneer je ze niet gebruikt.


Tip 6: Kies voor een SSD: Solid State Drives (SSDs) zijn niet alleen sneller dan traditionele harde schijven, maar verbruiken ook minder energie. Overweeg een upgrade naar een SSD om de energie-efficiëntie van je computer te verbeteren.

Tip 7: Gebruik efficiënte software: Sommige softwareprogrammas zijn efficiënter dan andere als het gaat om stroomverbruik. Overweeg om energiezuinige alternatieven te gebruiken of optimaliseer de instellingen van de software die je al gebruikt.


Tip 8: Sluit onnodige achtergrondprocessen: Zorg ervoor dat je computer niet te veel onnodige achtergrondprocessen draait. Hoe minder processen actief zijn, hoe minder stroom je computer verbruikt.


Tip 9: Schakel de computer volledig uit als je hem niet gebruikt: Hoewel de slaapstand handig is voor korte pauzes, is het uitschakelen van de computer de meest energie-efficiënte optie als je hem voor langere tijd niet gebruikt.
Top 10: Overweeg een slimme stekkerdoos: Slimme stekkerdozen kunnen je helpen bij het beheren van het stroomverbruik van je computer en randapparatuur. Ze kunnen automatisch alle aangesloten apparaten uitschakelen wanneer de computer wordt afgesloten. Of kies voor een stekker doos verlengsnoer met een schakelaar.Door deze tips op te volgen, kun je niet alleen geld besparen op je energierekening, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Een beetje bewustzijn en enkele aanpassingen in je computergebruik kunnen een groot verschil maken als het gaat om stroom besparen. En je zult merken dat je met deze bespaar tips echt minder stroom verbruikt dus ook een lagere energie rekening.


Geplaatst op: 17-10-2023 om 12:49:03 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer multimedia rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.