ZOWO.NL Zoeken - Contact

De digitalisering van ons leven loopt vast.

De digitalisering van ons leven begint zijn tol te eisen. 20 jaar geleden bestand heel het internet nog niet. Nu gaat alles via internet en is ons hele leven bijna gedigitaliseerd. Maar er is niemand die weet hoe het allemaal aan elkaar verbonden is. Eigenlijk is het gewoon een groot netwerk en alle computers die verbonden staan met het internet maken deel uit van dat netwerk.
En kwaadwillenden kunnen via dat netwerk toegang krijgen tot al onze gegevens.Natuurlijk kunnen we ons beveiligen met virus scanners en firewalls maar wie zegt dat die niet gekraakt kunnen worden.Nu onlangs het computervirus Dorifel is ontdekt wat gebruikt wordt om via een slimme manier gegevens van uw bank rekening te ontmantelen.

Ben ik van mening zijn we misschien niet iets te veel te gedigitaliseerd zeker nu met de opkomst van mobiel internet via mobile telefoon of via tablet. Al die data kan op een vrij simpele manier worden onderschept

Ik denk persoonlijk dat we te veel vertrouwen op een digitale wereld waar niemand van weet en geen enkele garantie kan geven hoe het met elkaar verbonden is.

En mijn conclusie is dan ook pas een beetje op uw gegevens. Zet uw belangrijke gegevens bijvoorbeeld op een computer die niet met internet verbonden is en maak wekelijks goede backups want een virus en u bent alles kwijt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer multimedia rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.