ZOWO.NL Zoeken - Contact

Oplossing als windows 10 niet meer in de standby of slaapstand gaat.

Wat te doen als windows 10 niet meer in de standby stand gaat. Schakel Cortana uit.

Ik bespaar graag stroom en met de standby of slaapstand (is het zelfde) van Windows 10 kun je best veel stroom besparen.

Want in de slaapstand gebruikt mijn computer maar 1 watt en anders zo 110 watt dus dat scheelt behoorlijk veel stroom en energie.En om nou iedere keer de computer aan en uit te gaan zetten als je er even niet op zit is ook weer zo veel werkt. Dus ik ben een grote fan van de slaap stand van Windows 10

Maar na een update van Windows 10 ging mijn computer niet meer in de slaap stand.

Na lang zoeken op internet kwam ik een oplossing tegen die bij mij geholpen heeft om de computer met Windows 10 weer in de slaapstand te krijgen. Zodat hij na 15 minuten automatisch overschakelt naar de standby stand en dus bijna geen stroom meer gebruikt.

Ik kwam er achter dat na een update van Windows 10 opeens de functie Cortana geinstalleerd was. Iets wat ik zelf niet gebruik. Na het uitschakelen van deze functie ging mijn pc weer in de slaapstand.

Nu wil ik niet zeggen dat het bij iedereen werkt. Maar gelukkig werkte het bij mij wel om de computer weer in de standby stand te krijgen.

Cortana is een functie voor het spraakgestuurd bedienen van de computer. U kunt het uitschakelen viaInstellingen en klik in het instelmenu op apps Klik in dat menu op Cortana en dan op de link geavanceerde opties en zet daar alle schuifjes op uit en klik op de knop beeindigen.

Als u later de functie van cortana weer aan wilt zetten moet en het zelfde dan maar dan alle schuifjes weer op aan zetten.


Geplaatst op: 09-09-2020 om 12:26:52 door: Zowo Redactie
REACTIES: (1)

Laatste reactie: 3 jaar geleden

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen..
Plaats ook een reactie !


Geplaats door:A390,

Windows handmatig updaten wil ook nog wel eens helpen.Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer multimedia rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.