ZOWO.NL Zoeken - Contact

Vakantie wat te doen als uw reisbureau failliet gaat.

Een vakantie boeken is altijd heel leuk op internet of in boeken sfeer impressies opdoen en de leukste er uit kiezen. Als u eenmaal de vakantie geboekt heeft wilt u natuurlijk ook lekker op vakantie gaan zonder zorgen. Maar dat kan in deze tijd wel eens anders uitpakken. Want momenteel gaan er behoorlijk wat reisorganisaties failliet.
Maar wat nu te doen als het reisbureau waar u uw vakantie geboekt heeft failliet dreigt te gaan.Als u een complete reis geboekt heeft bij het reisbureau is er gelukkig een wet in Nederland die u beschermt tegen dit soort rampen. De reisorganisatie is namelijk verplicht om voor u hier maatregelen tegen te nemen.

Informeer daarom altijd bij het reisbureau welke maatregelen hun treffen bij een faillissement en of ze deel uitmaken van een garantie fonds.

Deze verplichte maatregelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat u uw aanbetaling terug krijgt, en dat u als u in het buitenland bent op uw vakantie adres dat u ook terug kunt komen in Nederland.

Bij een faillissement kan de reisorganisatie zelf niks meer doen het bewind licht dan bij derde. Toeleveranciers zoals hotels en vliegmaatschappijen stoppen dan vaak de boekingen en leveringen want die willen vaak eerst geld zien van het reisbureau.

Stel dat het hotel of accommodatie waar u verblijft opeens geld wil zien omdat het reisbureau de betalingsverplichting zelf niet na komt. Dan kunt u contact opnemen met het garantiefonds en indien het garantiefonds akkoord gaat kunt u later de meer kosten claimen.

Het is dus heel belangrijk te weten of de reisorganisatie betrouwbaar is welke maatregelen het reisbureau neemt bij faillissement en of het aangesloten is bij een garantiefonds. Ik zelf zou dat altijd heel goed controleren en ook navragen of het echt zo is voor ik een reisboek.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer uitjes rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.