ZOWO.NL Zoeken - Contact

Spanning en stress wat je er aan kunt doen.

Stress en spanning kunnen heel vervelend zijn. Je lichaam verkrampt door de spanning, je wilt wel maar je kunt niet en alles gaat heel zwaar moeilijk en verkrampt. Vaak heb je het zelf niet in de hand en loopt de spanning er heel geleidelijk in. Je hebt het dan pas in de gaten als je al stress hebt.
Daarom is het heel belangrijk om er voor te waken dat de spanning er niet insluipt.Laat geen negatieve dingen toe, ga er niet op in. Laat het langs je heen gaan. Laat het met een denkbeeldige rivier mee stromen. Accepteer het maar besteedt er geen aandacht aan.

Neem voldoende pauze om weer even op adem te komen en de situatie te overzien en de ademhaling weer op het goede ritme te krijgen.

Tel bij inademen 1 2 3 en bij uitademen 1 2 3 4 5 want vaak zit de ademhaling bij stress situaties heel hoog zo krijg je hem weer wat naar beneden.

Een tip kan zijn om met een kook wekker te werken. Bijvoorbeeld ik werk een uur intensief daarna neem ik even 5 minuten pauze om alles te laten bezinken.

Werk hard, maar rust ook hard. Het behalen van doelen geeft voldoening en voldoening geeft ook weer een tevreden gevoel. Als een doel behaalt is trakteer jezelf dan op een beloning iets leuks doen bijvoorbeeld of even 5 minuten rustig een goed muziekje luisteren of zo. Dat is gelijk een goede motivatie om je doelstelling te gaan doen.


Raas niet door stel een tijd deadline in. Bijvoorbeeld ik werk tot 16.30 daarna geef ik mezelf een half uur om alles op te ruimen en af te sluiten, en sluit het dan ook echt af laat het rusten en denk er niet meer over na.
Neem een leuke hobby. Iets leuks doen geeft veel energie en is een hele goede afleiding om even niet aan de stress bron te denken. Je kunt een lijst maken van dingen die je leuke vindt, en spreek dagelijks met jezelf af om een van die dingen te doen.

Misschien heeft u ook nog tips tegen spanning en stress laat het me dan weten.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.