ZOWO.NL Zoeken - Contact

Last van vocht in uw woning slecht voor uw gezondheid.

Heeft u last van een vochtig huis. Wist u dat dat slecht kan zijn voor uw gezondheid en dat u er schimmel vorming en plekken van krijgt op uw muren en plafon.Veel vocht in uw woning kunt u herkennen door als uw ramen vaak of continu beslagen zijn en er schimmel plekken zichtbaar zijn.
Te veel aan vocht in uw woning kan komen door slechte ventilatie of lekkage.Nieuwe huizen hebben vaak meer last van een vocht probleem dan oude huizen, dat komt omdat nieuwe huizen veel beter geïsoleerd zijn en moeilijker het aanwezige vocht kwijt raken.

Simpele tips om een te vochtig huis te voorkomen.

Ventileer continu en zorg er voor dat er continu verse lucht binnen komt en dat de vochtige lucht afgevoerd wordt. Door middel van ventilatie kanalen - ventelatie rooster of gewoon uw raam op een kiertje zetten.Controleer of de ventilatie kanalen niet verstopt zitten.

Zet eens in de zoveel tijd even een keer alle ramen wagenwijd open dan lucht uw huis eens flink door. En ruikt het daarna heerlijk fris.Wist u trouwens dat verse lucht sneller verwarmt ivm uw stookkosten.

Laat uw was buiten drogen of centrifugeer uw was. Laat uw was niet drogen in uw huis.

Maak na het douchen uw douche droog.

Als u echt veel last van vocht in uw huis heeft stook het in uw huis dan nooit lager dan 14 graden ook s-nachts niet.

Maar het belangrijkste is om de vocht producent te vinden en daar goed te ventileren of de lekkage te maken. Verse lucht invoer en oude lucht afvoeren.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer woning rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.