ZOWO.NL Zoeken - Contact

Last van veel stof in huis nuttige tip en oplossingen

Wat te doen tegen stof in je huis. Het beste kun je afstoffen met een statische stofdoek of een stofzuiger gebruiken.

Heeft u last van veel stof in uw woning. Dat is niet zo gezond en ook vies, want stof bestaat uit fijnstof, huidschilfers, vuil van buiten, dieren haren, mensen haren enz. Dus hoogtijd om daar wat aan te doen.

Hoe kom je van al dat stof in huis af ?Dit zijn korte simpele afstof tip en tricks hoe je het beste kunt afstoffen. Om van al dat stof in uw huis af te komen. Met deze trucjes wordt het afstoffen van je huis veel makkelijker.

De kunst is om echt stof op te nemen en af te voeren en niet om stof te verplaatsen.

Tip 1: Gebruik statische stofdoeken deze statische stof doeken trekken automatisch stof aan. Dus als u er met zo doekje even langsgaat zit het stof op het statische stofdoekje. Gooi deze doekjes als je klaar bent weg.

Tip 2: Werk van boven naar beneden stof eerst het plafon af dan de lampen tafels en als laatste de vloer.

Tip 3: Gebruik een pluizenroller een pluizen roller werk eigenlijk veel beter dan een stofdoek. Ook handig voor lastig bereikbare plekken.

Tip 4: Gebruik een emmer met een sopje met een microvedeldoek. Maak hem nat met een sopje dan goed het microvezeldoekje uitwringen en dan vochtig het stof afnemen en zeer regelmatig het doekje weer schoonmaken en uitwringen in het sopje. Tevens ontvet je gelijk de boel daarmee.Tip 5: Leg een mat voor je deur of achter je deur neer en veeg eerst goed je schoenen af. Of nog beter doe je schoenen in huis uit.

Tip 6: Stofzuig en dweil de vloeren regelmatig. Is tevens gelijk een goede conditie training.

Tip 7: Ruim de rommel op. Doe de spullen bijvoorbeeld in een plastic opberg box. Zonder al die rommel stof je veel gemakkelijk af.

Tip 8: Vergeet de kamer planten niet af te stoffen. Kamer planten trekken veel stof aan en worden met afstoffen vaak vergeten. Je kunt planten stof vrij maken door ze bijvoorbeeld in de douche even af te spoelen.

Tip 9: Was de gordijn ook regelmatig, heb je luxaflex ? Zo kun je luxaflex het beste afstoffen. Je kunt de luxaflex los maken en dan kun je in de douche of het bad de luxaflex schoonmaken en ontvetten met een sopje. Of als je dat te veel werk is kun je de luxaflex ook zo afstoffen: Pak een oude sok doe hem om je hand en probeer hem daarna statische te maken door er mee over je trui of door je haren te wrijven. Daarna kun je met de sok om je hand de luxaflex heel gemakkelijk afstoffen. Je kunt ook een keuken tang gebruiken en aan beide kanten een statische stofdoekje vast maken met elastiek. Met een plumeau of een swiffer kan het trouwens ook heel goed.

Tip 10: Maak de afzuigkap en ventilatie rooster ook goed schoon. Dat zijn ook vaak stof en bacterien ophoop plekken doordat deze vaak wat vettig zijn.

Tip 11: Gebruik een goede stofzuiger en een ook heel handig een kruimelzuiger om even snel de vloer bank of andere moeilijk bereikbare plekken te stofzuigen. En vervang de stofzuiger zak regelmatig en ook het stoffilter.Tip 12: Met wat wasverzachter in je afstof sopje voorkom je dat het na het afnemen weer stof aantrekt. Doordat het daarna heel glad wordt.
Geplaatst op: 18-06-2020 om 14:29:14 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer woning rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.