ZOWO.NL Zoeken - Contact

Kleine ondernemers verdienen een lintje.

Ondernemers zijn de ruggengraat van de Nederlandse en Belgische economie. Daarom verdienen ze ook een lintje. Zou houden mensen aan het werk produceren producten en op deze producten verdient de overheid weer BTW. Om in deze tijd van crisis een onderneming aan de praat te houden is zeker topsport. Het is dan ook jammer dat de overheid het ondernemen zo ontzettend moeilijk maakt met alle overbodige rare regels.

In plaats dat ondernemers zouden moeten ondernemen zijn ze bezig om aan alle regelgeving te voldoen. Natuurlijk moeten er regels zijn anders wordt het een zooitje.Maar om u een voorbeeld te geven. Een winkelier met etenswaren heeft het meegemaakt dat de warenwet zegt er moet een gladde vloer zijn in verband met het schoonhouden van de zaak. Maar de Arbowet zegt er mag geen gladde vloer in anders kun je uitglijden.

Zo is er ook een voorbeeld van de huidige cookie wet. De meeste internet ondernemers hebben hard gewerkt en de techniek aangepast om aan deze wet te voldoen. Maar kunnen het nu weer gaan aanpassen omdat de wet waarschijnlijk weer verandert wordt ! Binnen een jaar omdat er niet mee te werken was, en zo kan ik nog wel even door gaan.

Bij grote bedrijven is dat natuurlijk wat anders want die kunnen daar een adviesbureau of een jurist naar laten kijken maar dat zijn allemaal dienst verleners die zo beetje 200 euro per uur rekenen en zie dat maar weer eens terug te verdienen als kleine ondernemer

Jammer dat de overheid zich zo focust en kijkt naar de grote bedrijven en die ook vaak overal van vrij stellen. En zo kleine ondernemers bijna geen bestaan kans geven en vaak met hun rug tegen de muur zetten.

Ik zou als overheid zijnde juist deze kleine bedrijven helpen in plaats van tegenwerken met de raarste regels die echt niet logische te begrijpen zijn. Bijvoorbeeld door een gratis adviesbureau of loket voor kleine ondernemers te realiseren. Waar kleine ondernemers gratis terecht kunnen voor advies als ze weer eens tegen een regel aanlopen.

Laat ondernemers ondernemen dingen beetpakken omzet genereren. Dan verdient de overheid ook wat. Want nu lijkt het wel dat de overheid boetes en bekeuringen ook als een goede inkomsten bron ziet.
Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer zakelijk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.