ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tesla alle informatie over deze luxe elektrische auto

Elektrische auto s zijn in Nederland en belgie op dit moment heel populair. Dat komt door de lage bijtelling de bijtelling wordt berekend aan de hand van de co2 uitstoot van de auto en aangezien elektrische auto s bijna geen co2 uitstoot hebben zijn ze fiscaal heel vriendelijk. Nu zijn er best al wat elektrische auto s op de markt. Maar het meest uit het oog springende merk op dit moment vind ik persoonlijk toch wel Tesla Motors.

Het auto merk is opgericht in 2003 door Martin Eberhard en Marc Tarpenning. De dagelijkse leiding is in handen van Elon Musk een programmeur en uitvinder die ook de bedenker was van PayPal wat later door Ebay gekocht is.De elektrische auto s van Tesla Motors worden ontwikkeld in Californie Amerika

Tesla Motors is ontstaan uit het oogpunt om een gave en volledige elektrische sport auto te maken. Wat naar mijn mening goed gelukt is. Later is Tesla zich gaan focussen op het duurdere segment sedan auto s

De Tesla auto s kenmerken zich door de hoge techniek die in de auto verwerkt is

Toevalliger wijs was er een Amerikaanse uitvinder en elektrotechnicus met de naam Nikola Tesla. Of het bedrijf naar deze uitvinder vernoemt is weet is niet maar toevallig is het wel dat deze uitvinden ook elektrotechnicus was.

Er gaan verhalen dat een gebruikte Tesla op dit moment duurder is dan een nieuwe of dat nu nog zo is weet ik niet. Maar het zou wel mooi zijn natuurlijk zo kun je toch even voor je gevoel gratis rijden want de auto wordt immers niet minder waard.

Ook gaat er een gerucht op het moment van schrijven dat Apple en de ceo van Tesla gesproken hebben over een mogelijke overnamen door Apple. De waarde van Tesla wordt geschat op zo 18 miljard.De grootste concurrent van Tesla Motors is op dit moment Fisker

De mooiste Tesla vind ik persoonlijk de Tesla model S de prestatie gegevens zijn zeker niet mis. Zo gaat deze elektrische auto in 5,6 seconden van 0 naar 100 is de topsnelheid 200 kilometer per uur (wat ruim voldoende is) en het mooiste hij heeft 0 niks uitstoot. En aan opberg ruimte geen gebrek van de Tesla Model S beschikt zowel een de voorkant als aan de achterkant over een grote koffer bak.

Binnen in de Tesla Model S is het grote 17 inc touchscreen scherm toch wel het meest opvallende aan de auto. Je kunt via dit touchscreen scherm zowat de hele auto bedienen en naar voorkeur afstellen.

Het rijden met een elektrische auto is een beleving op zich zo is het koppel veel hoger met een elektro motor

Het rijbereik de actieradius van ruim 350 kilometer is heel goed haal baar dus als u op uw werk beschikt over een oplaad station dan is woon werkverkeer heel goed te doen.

Tesla Motors beschikt zelfs over een fanclub waar ook fanclub dagen georganiseerd worden.

Tesla beschikt in Europa over een vrij groot dealer netwerk. Zo zijn er in Nederland op dit moment van schrijven 3 verkoop punten en in Belgie 1 verkoop punt. Maar er komen binnen kort meerdere Tesla Verkoop punten bij in Nederland en BelgieHet opladen van een Tesla kunt u thuis doen maar ook via oplaad stations de berekening is dat een uur opladen ongeveer gelijk staat over een bereik van 100 kilometer.

In het navigatie systeem kunnen oplaadstations getoond worden en eventueel kun je de route daarop aanpassen in verband met de accuradius. Als je op vakantie gaat kun je in je route hotels inplannen met oplaadstations.

Tesla heeft ook een handige app voor de smartphone waarmee je op afstand de accustatus kunt controleren handig bij het bijladen om te zien of de accu al vol is en waarmee je de airco alvast aan kunt zetten of de verwarming.

Met een elektrische auto zoals de Tesla kunt je echt volledig groen rijden want er zij momenteel al oplaadstations op zonneenergie schoner kan bijna niet.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.