ZOWO.NL Zoeken - Contact

Winterbanden alle informatie over deze autobanden.

Het is heel verstandig om op uw auto voor de winter een set winterbanden te laten zetten. Waarom ? Omdat bij zomerbanden bij koud weer het rubber van de banden hard wordt. Waardoor het grip met de weg veel minder wordt en zo dus ook uw remweg. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld voor winters weer zoals vorst sneeuw en regen door gebruik te maken van speciaal rubber en meer profiel op de banden, bieden winterbanden meer grip met de weg in de winter.
Mocht u op wintersport gaan naar Duitsland Frankrijk Luxemburg of Oostenrijk dan is het zelfs verplicht in de winter om winterbanden te hebben.Koopt u winterbanden dan lijkt dat een hele uitgaven. Maar u doet dan ook weer langer van uw zomerbanden omdat deze niet slijten als u ze niet gebruikt, en als de winter banden in de zomer niet gebruikt slijten deze ook niet. U doet dus 2x zo lang van uw banden. Dus in principe kost het niets meer.

Winterbanden zijn ook bij herfstweer veel veiliger. In de herfst regent het vaak en door dat deze banden veel meer profiel hebben kunnen zo ook beter het water op de weg verwerken en afvoeren waardoor aquaplaning minder vaak voorkomt.

Wel is het zo met winterbanden dat deze het best tot hun recht komen bij temperaturen onder de 10 graden. Dus het moment dat u het beste winterbanden kunt monteren is het moment dat de temperatuur onder de 10 graden komt. Boven de 10 graden slijten winter banden wel wat harder dan zomerbanden.

U kunt winterbanden het beste monteren onder stalen velgen. Dat staat wel niet zo mooi maar de pekel die ze in de winter strooien is niet zo goed is voor aluminium velgen. Stalen velgen zijn tevens veel goedkoper. Mocht u op wintersport gaan en sneeuwkettingen nodig hebben dan is dat voor uw aluminium velgen ook niet zo fraai met krassen die de sneeuw kettingen veroorzaken.

Heeft u thuis geen plek om uw zomerbanden of winterbanden op te slaan dan kunt u deze opslaan bij een banden opslag centrale.

Een tip: Mocht u op wintersport gaan dan zijn winterbanden verplicht zeker in Duitsland controleren ze daar streng op. Maar neem ook altijd sneeuwkettingen mee, want het is in veel wintersport gebieden ook verplicht sneeuwkettingen bij u te hebben. En u snapt als u deze bij een benzinepomp moet gaan kopen in uw vakantie land deze dan 5x zo duur zijn.

Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer auto rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.