ZOWO.NL Zoeken - Contact

Beleggen of sparen wel of niet gaan beleggen op de beurs.

Stel u heeft wat spaar geld dan kunt u dat geld op een spaar rekening zetten en wat rente ontvangen. Maar dat heeft nu weinig zin want de rente is echt heel laag momenteel. Dat schiet dus niet echt op. Dan kunt u er ook voor kiezen om met dat geld te gaan beleggen. Dan kunt u meer rendement uit uw spaar geld halen. Maar daar is wel een hele grote maar aan.
Want stel dat u aandelen koopt wie zegt dat de koersen van die gekochte aandelen blijven stijgen. Ze kunnen namelijk ook zakken en dan bent u een deel van uw geld kwijt.Maar een bank kan ook failliet gaan en dan bent u uw spaar geld op uw spaar rekening ook kwijt. Het voordeel van beleggen is een aandeel is uw eigendom ook als de bank failliet gaat het blijft van u.

Met de meeste aandelen krijgt u ook nog leuk dividend. Als u het risico goed overziet een goede beleggingsstrategie hanteert (heel belangrijk) Dan kunt u met slim beleggen een leuke boterham verdienen.

Maar nogmaals beleggen is niet zonder risico het is zeker niet gemakkelijk het is bijna topsport en een fout is zo gemaakt. Maar doordat de rente nu zo laag is, is belegen nu wel interessanter dan sparen.

Als u begint met beleggen dan is het verstandig om eerst een beleggingscursus te gaan volgen en informatie in te winnen met boeken, bijvoorbeeld beleggen voor beginners of beleggen voor dummies.

Ik zou absoluut niet als beginner gelijk in het diepe springen. Want ik kan u vertellen dat gaat fout. Beleggen is zo breed en er zo veel mogelijk dat een fout zo gemaakt is en dan is er niemand die voor u op de rem trapt dan bent u echt uw geld kwijt en dat kan binnen een paar minuten gebeurt zijn.

Kijk ook uit met beleggingsfondsen want in die wereld zijn een hoop oplichters actief, en met banken die willen u graag heel veel transacties laten doen want daar verdienen de banken aan maar dat kost u geld.Neem nooit risico en dek risico altijd goed in. Ga altijd op zeker koop aandelen waar u in gelooft en waar toekomst perspectief in zit. Houd het nieuws in de gaten van de aandelen in uw aandelenportefeuille en blijf altijd alert op het risico.

U kunt ook oefenen met een fictieve proef aandelenportefeuille. Hou dan een lijstje bij van de aandelen die u fictief koopt met de datum en de koersen en vergelijk een maand later dan nog eens de aandelen koersen zo kunt u alvast een beetje oefenen en zien of het rendeert.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer geldzaken rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.