ZOWO.NL Zoeken - Contact

Hoe energie besparen welke apparaten gebruiken het meeste stroom.

Stroom en energie besparen op welke apparaten heeft dat zin ? Tegenwoordig gebruiken we veel meer elektrische apparaten dan vroeger. Je hebt nu zelfs al een elektrische fiets. Het energieverbruik is dan ook per huishouden flink omhoog gegaan ondanks de spaar en led lampen die we zijn gaan gebruiken.
Dat komt omdat we per huishouden ook veel meer apparaten op stroom zijn gaan gebruiken. Zoals smartphones, laptops, computers, tablets enz. Al de elektrische apparaten die we gebruiken verbruiken stroom en stroom kost geld.Dus heb ik voor u eens gekeken welke elektrische apparaten u het beste minder of efficienter kunt gaan gebruiken om flink energiekosten te besparen.

Zodat uw energie rekening flink zal zakken aan het eind van het jaar. Want het gevaar van stroom is dat je niet in de gaten hebt hoeveel je stroom en energie je verbruikt. Dat zie je pas aan het eind van het jaar via uw energie rekening.

De energiekosten voor 1 kwh (1000 watt per uur) stroom zijn ongeveer 0,24 euro.

Hoe bereken je de stroom kosten ?
De berekening van het energie verbruik gaat als volgt:

Stel dat een apparaat 400w is.

400 delen door 1000 = 0,40 kwh per uur x 0,24 = 0.09 euro per uur dat dit apparaat aan staat.Wist u dat je met elektrische apparaten met een energie label A++ heel veel geld per jaar aan energie kosten kan besparen. Dat tikt echt aan zeker bij apparaten die veel stroom verbruiken.


Deze apparaten gebruiken het meeste energie. Als u deze apparaten minder of efficienter gaat gebruiken bespaart u veel stroom.


Computer

Bij een computer zijn bij normaal gebruik de energiekosten zo 0,20 euro per dag. Dat lijkt niet veel maar dat is op jaar basis toch zo 70 euro per computer. Stel dat u 2 computer in huis heeft dan is dat toch zo 140 euro per jaar.


Koelkast (Koel vries combinatie)

Het energieverbruik van een gemiddelde koelkast is zo 1,15 kwh per dag. Dat is zo 0,27 euro stroom verbruik per dag. Per jaar is dat 96 euro.Een energie zuinige koelkast met energie label A++ kan daarom best interessant zijn. Het kan zo een paar tientjes per jaar schelen als u een koelkast met een lager stroom verbruik koopt.

Gebruik uw koelkast ook efficient door hem altijd vol te hebben want een halve koelkast is zonde.


Vaatwasser

Een vaatwasser gebruikt ongeveer 0,95 kwh energie per keer dat u hem gebruik. Dat houd in dat de energie kosten zo 0,22 euro per wasbeurt zijn.

U kunt veel energiekosten besparen als u uw vaat zo lang mogelijk opspaart en uw vaatwasser pas gebruikt als hij echt vol zit. Ik denk dat wat extra servies goedkoper is dan 3x per dag uw vaatwasser aan te zetten.


WasmachineHet energie verbruik van een wasmachine is ongeveer 0,75 kwh per wasbeurt. Wat neer komt op ongeveer 0,18 euro per was.

Per jaar zijn de energie kosten ongeveer 64 euro. Door een energie zuinige wasmachine te kopen met energie label A+++ en efficient te wassen dus altijd met een volle wasmachine, spaar uw was op tot u een volle was kunt draaien. Zo kunt u veel energiekosten besparen.Wasdroger

Een was droger heeft een gemiddeld energie verbruik van 0,85 kwh per keer. Dat is zo 0,20 euro per keer dat u uw was droger gebruikt.

Hier geldt het zelfde als bij de wasmachine een energie zuinig exemplaar met energie label A++ en efficient gebruik kan veel energie kosten besparen.Apparaten zoals stofzuigers en koffiezet apparaten vallen mee in stroom gebruik omdat deze niet heel vaak gebruikt worden, dit geld ook voor het opladen van telefoons maar let wel op als uw telefoon vol is dat u hem uit de lader haalt. Laat apparaten ook niet op de standby stand staan gewoon helemaal uitzetten bespaart ook op de energie kosten.Ik hoop dat u met deze tips wat kunt besparen op uw energie factuur aan het eind van het jaar.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer geldzaken rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.