ZOWO.NL Zoeken - Contact

Een huis kopen in de crisis tijd wel of niet doen.

U wilt een woning gaan kopen maar is dat wel verstandig in deze huidige tijd ? Bent u bang dat als u nu een huis koopt de waarde van uw gekochte woning straks minder is ?Of het juist nu verstandig is om een huis of appartement te gaan kopen. Het hangt af van de volgende factoren zoals bijvoorbeeld de stand van de rente.
En ook van de volgende factorenHet consumenten vertrouwen
Werkgelegenheid
Is er straks weer economische groei.
Groeit de bevolking (het aantal inwoners)

De rente staat nu echt heel erg laag, dat betekend dat banken heel goedkoop geld kunnen lenen. Maar stijgt de rente straks dan zal dat echt grote problemen opleveren.

De woningmarkt is een vraag en aanbod markt is er veel aanbod dan zakken de prijzen is er schaarste dan stijgen de prijzen. De afgelopen jaren is er ontzettend veel gebouwd en daarbij is de economische groei sterk afgenomen. Daardoor zijn de huizen prijzen gezakt.

Maar wanneer is de bodem bereikt op dit moment van schrijven stijgen de huizen prijzen in Amerika weer licht. Dus dat is misschien wel een teken dat de bodem prijs wel bereikt is.

In onzekere tijden kunt u misschien beter een huis huren tot de economische markt weer stabiel is. Maar het probleem met huren is alleen dat op dit moment een tekort aan huurwoningen is. En de huur prijzen de komende jaren gaan stijgen. En met een koop huis bouwt u vermogen op en met een huur huis bent u iedere maand uw huur kwijt.Mijn advies is als u nog even kunt wachten met kopen zal ik dat doen. Ik denk dat de huizen prijzen nog wel wat verder gaan zakken. En trek de economie aan dan is het tijd om een huis te kopen.

Dus hou de volgende punten goed in de gaten.

Het consumenten vertrouwen
De stand van de rente
Werkgelegenheid
Is er straks weer economische groei.
Groeit de bevolking (het aantal inwoners)


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer woning rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.