ZOWO.NL Zoeken - Contact

Economie wat is een recessie eigenlijk.

Nederland heeft al lange tijd last van een recessie maar wat is een recessie eigenlijk. We spreken van een recessie als we twee kwartalen (6 maanden) geen economische groei boeken. Dus als het resultaat van de laatste twee kwartalen minder is dan de vorige 6 maanden een krimp in plaats van groei dan spreken we van een recessie.

Recessie kun je eigenlijk ook wel economische terugval noemen en het is een economische graad meter.Op dit moment zijn er landen in Europa die gelukkig uit de recessie komen zoals als Belgie dit land heeft de afgelopen twee kwartalen een groei laten zien. Wat dus een zeer goed teken is nu Nederland nog.

De motor van een land is toch wel de economie en als de politiek gaat bezuinigen moeten ze heel erg opletten dat de koopkracht niet terugvalt en dat de economie gezond blijft. De politiek is dus heel erg belangrijk bij het oplossen van de crisis blijkbaar hebben ze dat in Belgie wat beter voor elkaar dan in Nederland.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer geldzaken rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.