ZOWO.NL Zoeken - Contact

Een huis kopen of huren wat is verstandiger

Momenteel kan het interessant zijn om een huis te kopen. Want de aflossing van de hypotheek kan goedkoper uitvallen dan de huur van een huis. En je bouwt zo vermogen op want het huis is immers eigendom na afbetalen van de hypotheek. Probleem is echter wel een hypotheek te krijgen want banken zijn momenteel niet gemakkelijk met het verstrekken van een hypotheek.
Dit komt omdat banken de huizen markt nog niet echt vertrouwen want als het huis in waarde zakt zit je zo met een rest schuld.Dus de grote vraag is dalen de huizen in waarde. Als de bodem echt bereikt is dan is het veel interessanter te kopen. Maar is de bodem nog niet bereikt dan is huren weer beter. Want stel dat je huis 25000 euro in waarde zakt dan is de hypotheek hoger dan de waarde van het huis en betaal je te veel hypotheek en je zit er wel aan vast.

Bij huren ben je weliswaar iedere maand je huur kwijt maar daarvoor terug krijg je onderhoud (bij een goede verhuurder) en als het niet bevalt kun je de huur opzeggen en weg ben je. Dat is bij een koop huis wel anders want dat moet eerst verkocht worden en als je dan minder krijgt dan de hypotheek waarde zit je met een rest schuld.

Maar stijgen de huizen prijzen dan kun je een leuke winst boeken dan wordt het huis meer waard dan de hypotheek som en staat er een leuk vermogen op je balans. Iets wat met huren niet mogelijk is dat geld ben je iedere maand kwijt.

Dus wil je overal vanaf zijn en makkelijk wonen en als het niet bevalt zo weer weg kunnen dan zou ik gaan huren.

Weet je zeker dat de huizen prijzen niet verder zakken, hebt je een huis op het oog in een goede buurt waar veel vraag naar is ook voor de toekomst (wat zijn de toekomst plannen voor de buurt) en wil je vermogen opbouwen in de waarde van een eigen huis dan is kopen een goede optie.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer woning rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.