ZOWO.NL Zoeken - Contact

Cloud iedereen heeft het over maar wat is het eigenlijk.

Je hoort iedereen er over in the cloud , cloud hosting , cloudcomputing , cloud connect , cloud software. Maar wat is eigenlijk Cloud. Ik wist het tot voor kort ook niet, maar omdat ik iedereen er over hoorde ben ik het toch maar eens gaan uitzoeken. Letterlijk vertaalt betekend het wolk. En de betekenis op IT basis is dat op een centrale computer meestal een server , iedereen verbonden is met die server als een wolk en er op afstand op die centrale computer gewerkt kan worden.

Alle software staat dan op die computer. Je hoeft alleen maar in te loggen, en je kunt werken. Je werkt dan van een afstand op die centrale computer.Op deze manier kan er overal gewerkt worden thuis in het buitenland op een andere afdeling. En indien gewenst kunnen de documenten op de centrale server gedeeld worden met andere medewerkers.

Deze manier van werken is uniek en zeer efficiƫnt omdat het enorme tijd winst oplevert. Waar je ook werkt alles is centraal beschikbaar in the cloud , even inloggen en werken maar. Een collega die een rapport of verslag wil inzien kan deze zo van de server halen.

Natuurlijk is alles goed te beveiligen en kunnen alleen mensen die daar toe bevoegd zijn bij de bestanden.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer multimedia rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.