ZOWO.NL Zoeken - Contact

Halloween feest wat is het eigenlijk

Halloween is aan komen waaien vanuit Amerika in Nederland en Belgie. Hier en daar wordt het hier nu ook gevierd. Zo worden er ieder jaar meer Halloween activiteiten en thema feesten georganiseerd. Maar wat houdt Halloween eigenlijk in wat vieren we ? Ik ken het Halloween feest eigenlijk alleen van Amerikaanse films en series.
Waar mensen met Halloween kostuums en maskers zichzelf verkleden en dat iedereen een beetje griezelig doet met hekserij en zo. Dat er groepen verkleden mensen langs de deuren gaan om snoep op te halen.Wanneer is Halloween ?

Halloween is altijd op 31 oktober dat is de avond voor de Allerheiligen op 1 november. Het best kun je Halloween vergelijken met ons oudjaar feest op 31 december.

Vroeger hadden de boeren dan hun oogst binnen was de zomer afgelopen en begon de koude periode en deed iedereen nog even gek door zichzelf te verkleden. Met Halloween vieren we dus eigenlijk de laatste zomerdag.

Maar volgens een fabel zouden op de laatste zomerdag geesten van overleden mensen terug komen op aarde en willekeurige personen uitkiezen om in diens lichaam te gaan zitten.

En om dit te voorkomen trokken de mensen enge kleren aan en versierde ze hun huis eng om maar te voorkomen dat de geesten niet naar hun huis zouden gaan.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer opmerkelijk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.