ZOWO.NL Zoeken - Contact

Last van de warmte hier simpele tips tegen de warmte.

Lekker zomer weer is natuurlijk heerlijk als je vrij bent en geen inspanning hoeft te leveren. Maar voor de mensen die moeten werken of inspanning moeten leveren met zeer warm weer heb ik hier enkele tips wat je kunt doen bij zeer warm weer. Tevens zijn deze tips ook gewoon toepasbaar als je niet van de warmte houd. Als je buiten moet werken smeer je dan ten eerste goed in met zonnebrand, doe lichte en luchtige kleding aan en als het toepasbaar is doe een pet en een zonnebril op.

Zoek de schaduw op ga niet in de volle zon werken.Neem zo af en toe even een micro pauze gewoon even 1 minuut stoppen om het lichaam even te laten afkoelen.

Drink voldoende water maar geen ijskoud water, dat valt verkeerd. Met warm weer zweet je ook veel breng dat vocht terug in je lichaam door voldoende water te drinken zo 2 liter per dag. Ook als je geen dorst hebt.

Wat heerlijk koud water over uw polsen laten stromen doet ook wonderen.

Eet licht verteerbaar eten zoals fruit eet geen vette maaltijden anders kun je met de warmte last van je maag krijgen.

Wen aan de warmte en accepteer dat het warm is, dat klinkt misschien gek maar je verzetten tegen de warmte werkt juist averechts. Gewoon rustig op je gemak door gaan en niet te veel aan de warmte denken.

Leg een handdoek in de koelkast dan kun na de inspanning of in pauze een heerlijk koele handdoek in je nek leggen.
Heeft u nog tips tegen de warmte ?


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.