ZOWO.NL Zoeken - Contact

Verkoudheid tips wat te doen tegen een verkoudheid.

Er is bijna niks vervelender dan een verkoudheid en dan vooral de verstopte neus die er bij hoort waardoor het ademen veel moeilijker wordt. Doordat je bij een verstopte neus verkeerd gaat ademen krijg je extra hoofdpijn en door de verkoudheid heb je al een hoofd vol met vocht wat allemaal niet echt op je humeur werkt. Je kunt een verkoudheid daarom ook beter voorkomen.

Het probleem met een verkoudheid is dat de bacteriƫn die het veroorzaken best besmettelijk zijn. Vaak is het dan ook zo als er eenmaal een verkouden is de mensen in de directe omgeving van die persoon allemaal verkouden worden daarna.Het is daarom heel belangrijk als het verkoudheidsseizoen weer begint zo rond de herfst, heel goed op de hygiene te letten. Zo worden de meeste bacterien die het verkoudheid virus veroorzaken via de handen overgedragen.

Als iemand hoest of zijn neus uitsnuit gaat dat allemaal via de handen en zo kunnen de bacterien overal gaan zitten vooral aan deur krikken en andere voorwerpen die gedeeld worden.

Dus wilt u een verkoudheid voorkomen was dan flink uw handen.

Het kan trouwens best zijn dat u het verkoudheid virus al veel eerder opgelopen hebt en dat het virus pas geactiveerd wordt bij kou. Daarom heet het ook verKOUDheid.

Zorg dat je weerstand in top conditie is door goede vitamines binnen te krijgen voldoende rust en slaap, pleeg geen roofbouw op uw lichaam als er verkoudheid heerst.

Maak uw huis wat extra schoon als er verkoudheid heerst en lucht het goed door, stook het niet te warm in huis.Als u verkouden bent probeer dan eens een soepje met wat sambal er in het doet echt wonderen. Eet voldoende groentes met rijke vitamines. Je lichaam heeft ze echt nodig om alle bacterien weg te werken. Vooral vitamine C is goed bij een verkoudheid.

Ga niet de hele dag binnen zitten in een heet vochtig huis want daarvan komen er alleen maar meer bacterien. Zorg dat het lekker fris is (geen tocht) en schoon blijft. Een beetje bewegen doet ook wonderen maar doe het wel heel rustig aan als u verkouden bent.

Drink voldoende water want je verliest veel vocht tijdens een verkoudheid.

Zit je neus verstopt ? Dan kun je in plaats van snuiten beter je neus ophalen of dep gewoon even de druppel weg want van al dat gesnuit wordt het juist alleen maar erger. Accepteer gewoon dat je neus dicht zit het er tegen verzetten kost alleen maar energie.

Slapen bij verkoudheid is vaak zeer lastig maar de rust heb je goed nodig om van de verkoudheid af te komen. Als je neus echt verstopt zit moet je het gewoon vergeten om via je neus adem te halen. Probeer dan via de mond te ademen, neem wel een flesje water mee want je zal dan wel wakker worden met een hele droge mond.

Ga ook niet vlak voor het slapen met snuiten en het ophalen van de neus hem proberen leeg te krijgen. Want daardoor ga je heel verkeerd ademhalen, wat de slaap niet bevordert. Vaak lukt dat toch niet het heeft dus echt geen zin.

Er zijn wel wat paarden middeltjes zoals een gesneden UI op een schoteltje naast je kussen of je neus sprayen met een oplossing van zout.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.