ZOWO.NL Zoeken - Contact

Natuur techniek en het leven kunnen we nog mens zijn met al die techniek

Neemt de techniek van deze tijd ons leven niet over, worden we straks geen geprogrammeerde robots. Kunnen we nog mens zijn en ons natuurlijk instinkt volgen volgens de wetten van de natuur. Ik merk steeds meer dat alles per computer gaat alles wordt geautomatiseerd we staan de hele dag en zelfs snachts ook nog aan het infuus van tablets en smartphones. Er wordt van ons verwacht dat we non stop beschikbaar zijn.

Vroeger toen de techniek nog op de achtergrond was konden we leven en waren we meer een met de natuur. Als de nacht viel was het donker er waren geen neon lantaren palen waardoor je ritme van dag en nacht verstoord kon worden.Als we in de auto zaten had je geen navigatie systeem en geen telefoon. Je kon rijden en even je hoofd leeg maken even genieten van de omgeving.

Als je op vakantie was ging je ook echt op vakantie. Je maakte je even los van je omgeving en ging er op uit. Nu zijn we op vakantie ook nog de hele dag op de smartphone aan het kijken wat er thuis allemaal gebeurt en zijn we zelf op vakantie non stop beschikbaar.


Als je nu een bedrijf op belt omdat er iets fout is krijg je te horen ja de computer zegt dat het zo is en daar kan niks aan verandert worden.

Vroeger werd er gewerkt en was je aan het eind van de dag moe en voldaan. Nu zitten we de hele dag achter de computer en moeten we s-avonds naar de sport school omdat we anders verslapte spieren krijgen en lichamelijk niet moe zijn.

Nu is alles informatie en nog eens informatie alles wordt bewaard en opgeslagen en er wordt van ons verwacht dat we alles weten en bewaren.Maar of we geestelijk al deze nieuwe techniek aan kunnen is nog maar de vraag. De mensen met een burnout en die overspannen thuis zitten omdat ze de informatie stroom niet meer aan kunnen neem gigantische toe.

Als je om je heen kijkt is bijna iedereen gestrest en opfokt iedereen is zenuwachtig. Alles moet snel sneller snelst want we hebben zo haast. Er is nooit meer echte rust. Want we staan aan het infuus van de techniek.

De vraag is willen we zo leven haalt de techniek ons niet in neemt de techniek ons leven niet over. Zijn we niet te ver doorgeslagen.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.