ZOWO.NL Zoeken - Contact

Tips hoe je beter kunt gaan slapen.

Iedereen heeft wel eens last van slapen loosheid en op zich is een keertje niet kunnen slapen geen ramp want meestal slaap je de volgende nacht dan extra diep. Maar als je het te vaak hebt dat je niet kunt slapen is dat natuurlijk heel vervelend en niet gezond. Want slaap heb je nodig om alles te relativeren tot rust te komen en de geestelijke batterijen op te laden na een dag hard werken.

Hieronder vindt u enkel tips om beter te kunnen slapen.Zorg dat het goed donker is in je slaapkamer. Als je het niet donker krijgt in je slaapkamer kun je ook een oog masker gebruiken.

Stook het niet te warm, een koele frisse slaapkamer bevordert de slaap.

Heb je last van herrie dan kun je oordoppen in doen of een heel zacht rustgevend muziekje op zetten. Als het stil is en je kunt niet slapen ga je op de dingen letten die je wel hoort, en daar kun je jezelf mogelijk aan gaan ergeren wat de slaap natuurlijk niet bevordert. Als je dan een heel zacht rustgevend muziekje op zet kun je jezelf daar op concentreren en niet op de andere vervelende herrie.

Eet niet te veel voor het slapen gaan. Stop met eten 2 a 3 uur voor het slapen gaan. Ook kan het helpen minder te roken en koffie te drinken want daar zitten stoffen in die oppeppend werken. ( geldt trouwens ook voor Cola)

Doe geen werk in bed. Klinkt misschien raar maar er zijn toch veel mensen die nog even wat documenten van hun werk in bed doorkijken. Want natuurlijk niet echt slaapwekkend werkt omdat je geest dan weer op volle toeren gaat draaien.

Hou er een slaap ritueel op na: Doe voor het slapen gaan geen drukke dingen meer probeer alles los te laten. Probeer zoveel mogelijk te gaan slapen en op te staan op de zelfde tijdstippen i.v.m het ritme.Kun je de gedachtes en zorgen in je hoofd niet loslaten probeer dan te mediteren. Je hebt er niks aan om je de hele nacht uitputtend zorgen te maken over allerlei dingen . Schrijf je zorgen op laat ze daarna los, en kijk er de volgende dag op je gemak naar.

Probeer te mediteren door schaapjes te tellen of bij het inademen te tellen 2 en bij uitademen 1 (dat lijkt makkelijker dan het is). Zo kun je jezelf concentreren op het tellen en niet op de zorgen of ergernis.


Heeft u nog slaap tips we horen ze graag.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer gezondheid rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.