ZOWO.NL Zoeken - Contact

Gezond eten eet een gezond tussendoortje als snack vervanging.

Het is heel gemakkelijk om even een zak chips of een reep chocola te pakken als u trek of honger heeft. Maar wist u dat als u een zak chips eet daar zoveel calorieen in zitten dat u al die calorieen niet verbrand in een dag. U wordt daar dus dik van en zo is het ook met een reep chocola. Als u trek heeft kunt u beter kiezen voor gezonde hapjes en gezonde tussendoortjes.
Wat is een gezond tussendoortje ?Als vervanging voor snacks kunt u bijvoorbeeld kiezen voor komkommer. Snij een komkommer in kleine reepjes met schil en al wel even wassen natuurlijk. Doe die reepjes in een tupperware bakje en heeft u dan trek in iets neem dan een stukje komkommer.

En komkommer is nog heel gezond eten ook want wist u dat komkommer een van de beste voedingsmiddelen is voor uw gezondheid.

Een komkommer bestaat uit 85 procent water. U wordt er dus absoluut niet dik van maar het bevat wel een aantal hele belangrijke voedingsmiddelen.

Zo reinigt komkommer je lichaam help het tegen brandend maag zuur en kan het nierstenen oplossen.

In een komkommer zitten tal van goede vitamines en vezels zoals vitamine B en vitamine C. Zo is een komkommer dus ook heel goed geschikt als 4 uur tussendoortje. Want door de rijke hoeveelheid vitamine C krijgt u wat meer energie. Ook bevat een komkommer kalium en calcium wat ook heel goed is voor uw lichaam spijsvertering en botten.

Het voordeel van komkommer als gezond tussendoortje is dat een komkommer niet snel verteert. Dus het stilt echt de honger waardoor uw trek sneller weg is en daarmee ook de drang om meer te eten. Zo is komkommer dus ook heel goed geschikt voor mensen die op dieet zijn of willen afvallen.Al met al is het eten van komkommer dus heel goed geschikt als gezond tussendoortje. Een lekker en gezond hapje waar je niet dik van wordt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer maaltijden rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.