ZOWO.NL Zoeken - Contact

Het weer alles over de weersvoorspelling voor de seizoenen

Het weer vandaag is het zo als het zijn moet of is moeder natuur van slag af. Als je het weerbericht hoort op de radio of tv hoor je telkens dat het te koud te warm te nat of te droog voor de tijd van het jaar is. Maar is het echt zo dat het hele weer of beter gezegd het klimaat van slag is in Nederland , Belgie en de rest van de wereld en dat we steeds meer met weer extreme te maken krijgen. Kloppen de weersvoorspelling wel ?

Welk weer hoort bij welk seizoen. De verschillen tussen het weer aan de kust of in het binnen land kunnen ook behoorlijk verschillen maar ga even uit van gemiddelden.
De Winter
In de winter is de natuur in rust dan is het ook lang donker. Dit is het rust seizoen voor de natuur.

Datum van 1 december tot 28 februari

Gemiddeld is het in de winter zo 3,5 graden en gemiddeld valt er in de winter zo 220 mm regen neerslag.

Doordat de zon geen kracht kan opbouwen dalen ook de temperaturen en kan het daardoor goed koud worden in de winter, afhankelijk waar de wind vandaan komt. Vaak stormt het ook in de winter en kan er veel neerslag vallen.

De Lente


Na het winter seizoen krijg je de lente. De natuur komt uit zijn rust en krijgt wat zon kracht.

Datum van 1 maart tot 31 mei.

Gemiddeld is het in de lente zo 10 graden en gemiddeld valt er in de lente zo 185 mm regen neerslag.

In de lente komt de natuur uit zijn winter slaap en stijgen langzaam de temperaturen en het blijft al wat langer licht. De zon neemt in kracht toe en daardoor gaat alles groeien. Maar tot de ijsheiligen heb je in de lente nog steeds kans op nachtvorst waardoor het snachts dus kan vriezen. En aprilletje zoet geeft ook nog wel eens een witte hoed. Dus in de lente kan het op de dag warm worden maar snachts nog behoorlijk koud zijn. Zo kun je de ene dag denken dat het zomer is en de andere dag dat het winter is.De Zomer
Na het lente seizoen krijg je de zomer. In de zomer is de zon op zijn krachtigst en kunnen daardoor de temperaturen behoorlijk oplopen.

Datum van 1 juni tot 31 augustus.Gemiddeld is het in de zomer zo 18 graden en gemiddeld valt er in de zomer zo 225 mm regen neerslag.

In de zomer kan het heel droog zijn maar ook heel nat. Van de droogte kunnen we in de zomer wel eens last hebben omdat alles dan zo verdampt door de zon kracht en hoge temperaturen. In de zomer is het ook lang licht buiten waardoor het weer de hoge tempnaturen lang kan vast houden. Doordat het maar moeilijk kan afkoelen. Vaak zijn de zomers in Nederland en Belgie erg wisselvallig van zeer warm en droog tot koud en nat.


De herfst
Na het zomer seizoen krijg je de herfst. In de herfst neemt de zon in kracht af en gaat het ook al eerder donker worden en vallen de bladeren van de bomen.

Datum van 1 september tot 30 november

Gemiddeld is het in de hefst zo 10 graden en gemiddeld valt er in de herfst zo 218 mm regen neerslag.

De herfst bereid de natuur voor op de winter het wordt langzaam kouder maar dat gaat geleidelijk om dat er nog wel eens een warm zomer windje over kan waaien. Maar doordat de zon in kracht af neemt wordt het wel steeds wat kouder. De bomen verliezen hun bladeren om de winter te over leven. De bladeren waaien er af door de wind want in de herfst kan het behoorlijk waaien.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer milieu rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.