ZOWO.NL Zoeken - Contact

Het weer en de betekenins van code geel oranje rood weersverwachting

Het weer in Nederland en Belgie vandaag de dag krijgt steeds vaker te maken met weer alarmen. Het weer wordt steeds extremer. Zo kan het zeer mooi weer zijn maar ook zeer slecht weer en om aan te geven in welke mate er gevaar in het weer zit zijn er weer codes ingevoerd... Het KNMI hanteer hanteert 4 weer codes namelijk groen - geel - oranje en rood.

Weer code groen = geen gevaar je kunt gerust naar buiten.Weer code geel = gevaarlijk weer opletten dus.

Weer code oranje = extreem weer beter niet meer naar buiten gaan als dit niet echt nodig is.

Weer code rood = weer alarm gewoon binnen blijven en de storm laten over waaien.


Het weer kan verraderlijk zijn vaak hoor je op de radio dat er een weer code geel of oranje is en op de locatie waar je zelf bent is het weer gewoon normaal. Ik zelf denk dan wel eens dat ik in de maling genomen word. Maar het weer kan plaatselijk heel anders zijn. Wat vaak goed te zien is op de website van buienrader of van weer online.

Via de weersverwachting voor komende dagen kunnen ze extreem weer redelijk voorspellen maar lang niet altijd daarom waarschuwt het knmi via weer codes of je uit moet kijken via weer berichten op radio tv of online.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer milieu rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.