ZOWO.NL Zoeken - Contact

Een van de meest trouwe honden rassen ter wereld mooi verhaal.

Onlangs heb ik de film Hachi uit 2009 met in de hoofdrol Richard Gere gezien. Ik ben niet snel onder de indruk van een film maar deze was toch wel heel mooi en bijzonder. Even een korte review van deze film om het verhaal beter te begrijpen. Het verhaal gaat over een zwerf hond Hachi een Japanse puppy Akita een van de trouwste hondenrassen ter wereld die rond zwerft rond het treinperron. Een leraar Richard Gere die iedere dag met de trein naar zijn werk gaat krijgt een band met de hond en uit medelijden neemt hij de hond mee naar huis.

Ze krijgen een zeer trouwe band en maakten samen veel dingen mee waardoor de band alleen maar sterker wordt. Het mooie is dat de hond Hachi iedere dag los breekt om zelfstandig naar het treinperron te lopen om daar zijn baasjes Richard Gere op te wachten als hij terug van zijn werk komt.Helaas komt parker de naam van Richard Gere in de film te overlijden. Maar nu komt het mooie van de film en de clue van het verhaal. De hond Hachi gaat ook na de dood van zijn baasje iedere dag trouw en door weer en wind naar het station om zijn baasje op te wachten in de hoop dat hij ooit nog terug komt. Dat iedere dag 9 jaar lang tot Hachi zelf ook komt te overlijden.

Nu dacht ik mooi verzonnen verhaal zoals meestal in films maar dit verhaal blijkt waargebeurd te zijn. De film Hachi is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Als u een honden liefhebber bent raad ik zeker aan om deze film Hachi over de Japanse Akita hond te gaan kijken.

Het echte verhaal heeft plaats gevonden tussen 1923 en 1935 in Tokio Japan en ter ere van dit mooie verhaal heeft de trouwe hond Hachiko zo heet de hond in het echt een standbeeld gekregen.

Nu staan Akitas overgens wel bekend om een van de meest trouwe hondenrassen ter wereld. Als je het vertrouwen van een Akita wint, zal een Akita zijn hele leven aan je trouw zijn.

Dus als je ooit een hond neemt en kiest voor het trouwe hondenras van een Akita denk dan wel even goed na over het toekomst perspectief. Want dit honden ras zal zijn hele leven aan je trouw blijven. Neem dus nooit een hond op een blauwe maandag.Want mocht je er genoeg van hebben of er niet meer voor kunnen zorgen dan is het bij dit hondenras geen optie om hem naar het honden asiel te brengen. Want hij zal er alles aan doen om zijn baasje weer te vinden of zal diep ongelukkig worden als dat niet lukt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer opmerkelijk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.