ZOWO.NL Zoeken - Contact

Wat zijn de meest gegeven bekeuringen top 5 overzicht

We zijn allemaal wel eens de klos met een boete of bekeuring omdat we een overtreding hebben begaan. Gelukkig zijn dat in negen van de tien gevallen lichte overtredingen die met een bekeuring en een geld boete afgedaan kunnen worden. Maar waar worden nu de meeste bekeuringen voor geschreven een top 5 overzicht met meest gegeven boetes.
1 Boete snelheid
2 Parkeer boete
3 Boete door rood rijden
4 Boete fietsverlichting
5 Geen gordel bekeuring

Verder zijn dit ook veel oorzaken voor een boete.

Hond uitlaten zonder poep zakje.
Het niet handsfree bellen in de auto.
Niet kunnen tonen id bewijs
Verkeerd aanbieden afval


Apk keuring boete bij een verlopen apk

Maar toch wel met stipt op nummer een zijn de boetes voor te hard rijden. Over het algemeen wordt dus het meeste geld opgehaald met verkeersboetes

De meeste overtredingen kunnen worden afgedaan met een bekeuring gekoppeld aan een geld boete. Deze worden via het CJIB centraal justitieel incasso bureau afgehandeld.

Bij zware delicten kan dat niet en wordt het een strafbaar feit in plaats van een overtreding en kijkt de officier van justitie naar de zaak vaak word je dan ook opgeroepen om voor te komen.

Wat ook leuk te weten is dat de maximale geld boete voor jongeren altijd maximaal maar 3900 euro kan zijn. Ben je ouder dan 18 dan kan de maximale geld boete oplopen tot 810000 euro maar dan spreek je wel over hele zware boetes.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer opmerkelijk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.