ZOWO.NL Zoeken - Contact

Met welke studie heb je de meeste kans op een baan.

Er zijn een hele boel leuke studies cursussen en opleidingen maar of je er een baan mee kan vinden is maar de vraag. Dus welke opleiding of studie kun je het beste gaan volgen om er in de toekomst een goede baan mee te vinden. In de gezondheidszorg zit baan garantie, Geneeskunde , tandheelkunde , Farmacie , verpleging enz Dit zijn banen waar u vaak kunt rekenen op baan garantie.
Weliswaar bezuinigen ze daar altijd op, maar of het nu crisis is of niet verzorging hebben de mensen altijd nodig en de zorgvraag gaat de komende tijd alleen maar stijgen.Ik denk dat je ook met een opleiding psychologie een goede kans maakt op een baan. Dit omdat je dat commercieel kan toepassen, verkoop is ook psychologie en je kan het ook toepassen op het medische. Daar zit zeker toekomst in want met alle smartphones data en info die de mensen de hele dag binnen krijgen, zijn er veel mensen die daar door een beetje de weg kwijt raken en dingen niet meer kunnen relativeren.

Werk je liever met je handen een mbo of hbo studie of cursus elektrotechniek of onderhoudsmonteur is dan een hele goede opleiding. Met alle automatisering van tegenwoordig, dat moet allemaal onderhouden worden. Vaak kun je met deze opleiding leren en werken tegelijk. Je leert dan het vak in de praktijk en je gaat dan 1 of 2 dagen naar school.

Ook is er nog steeds een tekort aan goede leraren dus een leraren opleiding pabo is ook een goede optie.

En geloof het of niet maar er is nog steeds een tekort aan it-ers. Mensen die verstand hebben van computers en servers. Tegenwoordig gaat alles per computer , tablet , smartphone en over het internet en dat zal zeker niet minder worden. Dus een mbo of hbo IT opleiding is ook een goede keus.

Mijn advies is doe een MBO opleiding en ga daarna zo snel mogelijk aan het werk. Ga je dan tijdens het arbeidsproces verder met losse cursussen specialiseren. Je kunt dan altijd nog een HBO avond of thuis studie of cursus gaan doen. Maar blijf wel leren want de techniek en ontwikkelingen gaan zo hard en dat moet je bij blijven houden anders raak je achter.

En ook heel belangrijk ga niet een opleiding of cursus volgen puur en alleen omdat daar het meeste salaris betaald wordt. Je moet zo denken wil ik dit 30 jaar gaan doen iedere dag 5 dagen in week. Doe een studie waar je een baan mee kan vinden en met het werk dat je leuk vindt.


Geplaatst op: 19-02-2020 om 19:44:57 door: Zowo Redactie
REACTIES: (0)

Praat mee over dit onderwerp: Hier kun je vragen stellen een opmerking plaatsen of iets toevoegen.. Plaats als eerste een reactie op dit bericht.
Geef een reactie !

U kunt heel gemakkelijk reageren op dit bericht. Als u geen account heeft dan reageert u automatisch anoniem. Als u wilt reageren moet uw reactie wel aan de huisregels voldoen.Gerelateerde artikelen.
Meer werk rubrieken.CONTACT - GEBRUIKSVOORWAARDEN - PRIVACY STATEMENT
Copyright © 2017 - 2024 Alle rechten voorbehouden.